Темата за мигрантите, ситуацията на Балканите, въпросите за сигурността в

...
Темата за мигрантите, ситуацията на Балканите, въпросите за сигурността в
Коментари Харесай

Мигрантите и ситуацията на Балканите коментираха Борисов и Льовен

Темата за мигрантите, обстановката на Балканите, въпросите за сигурността в Европа и битката против тероризма разискаха министър председателите на България Бойко Борисов и на Швеция Стефан Льовен.

Двамата разговаряха в границите на провеждащото се в белгийската столица съвещание на Европейския съвет, оповестиха от Министерския съвет.

Премиерът посочи и напъните на страната ни за влизане в чакалнята на еврозоната и за присъединението ни към Шенген.

Теми от европейския дневен ред бяха акцент на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с премиера на Кралство Швеция Стефан Льовен в Брюксел.

Премиерът Борисов особено обърна внимание на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година. Той акцентира, че държавното управление е съществено ангажирано с подготовката за сполучливото му осъществяване, тъй че то да бъде потребно за европейското семейство.

На срещата бяха разисквани опциите за задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Швеция. Министър-председателят Борисов срещна своя сътрудник с главните цели, по които кабинетът ще работи по време на четиригодишния си мандат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР