Темата за инфлацията на храните у нас в последната година

...
Темата за инфлацията на храните у нас в последната година
Коментари Харесай

Лют спор за храните от Украйна завладя НС. Депутат на ПП-ДБ изригна: Г-н Стоянов, и това ли ще откажете?

Темата за инфлацията на храните у нас в последната година и ограниченията, подхванати до момента за битката с повишаването на главните артикули от страна на служебното държавно управление стигна до пикантен спор в пленарната зала на Народното събрание „ за “ или „ срещу “ ограничението на вноса на зърно, слънчоглед и… стомана от Украйна.
В словесната борба влязоха в границите на парламентарния надзор служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и депутатът от ПГ на Продължаваме промяната и Демократична България Мартин Димитров, предава Лупа.
Димитров, който е икономист, възрази против това ограниченията на служебния кабинет да се ограничи галопиращият растеж на цените единствено в изработването и стартирането на уеб страница за следенето им по веригите от жители и компании в действително време, а на този декор държавното управление да лобира и у нас, и в Европейския съюз за налагането на мораториум върху евтиния импорт на първични материали и артикули от Украйна.
Спорът се развихри на фона на решението в Брюксел безимитният внос да продължи в границите на Европейски Съюз още една година.
А Никола Стоянов се аргументира пред Димитров, че в случай че не били наложени наказания и ограничавания върху вноса от Украйна, редица наши производители на същите първични материали щели да банкрутират и в един миг щял да настъпи сюжет, сходен на този, касаещ зарзавата и всеобщия импорт на плодове и зеленчуци от прилежащи и трети за Европейски Съюз страни в последните години.
„ Г-н министър, а в случай че се отдаде опция да внесем евтина стомана, и нея ли ще откажете с такава лекост “, попита депутатът от ПП-ДБ.
А въпросът му бе посрещнат от нечленоразделните възгласи от блока на националните избраници от ПГ на „ Възраждане “ – първи радетели за ограничение на вноса на зърно от Украйна.
Иначе Стоянов твърди, че най-голямата битка с инфлацията била в енергетиката, като цитира новите цифри от събираемостта на приходите от „ Лукойл “.
Министърът напомни, че през септември е стигнала до 18,7%, по-късно е почнал спад и сега по данни на Национален статистически институт за март е спаднала до 14%.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР