Телевизионният канал Си Ен Ен разпространи видео, на което един

...
Телевизионният канал Си Ен Ен разпространи видео, на което един
Коментари Харесай

Шокиращо ВИДЕО: Двойник на убития Хашоги напуска консулството в Истанбул

Телевизионният канал Си Ен Ен популяризира видео, на което един от обвинените в убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги напуща постройката на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, облечен в облеклата на убития.

Телевизията отбелязва, че мъжът е употребявал изкуствена брада и очила, с цел да се приближи оптимално до външния тип на Хашоги. Той е напуснал посолството през задния вход.

По данни на Си Ен Ен, мъжът, преоблякъл се в журналиста на The Washington Post, е дошъл от Саудитска Арабия в състава на група от 15 души, които са съпричастни към отстраняването на журналиста. Човекът в облеклата на убития е разпознат като Мустафа ал Мадани.

В същия ден няколко часа по-късно той е бил видян към джамия от камери за видеонаблюдение. По-рано източник от държавното управление на Саудитска Арабия описа, че в началото не е било планувано журналистът да бъде убиван. Властите на кралството са изпратили в Турция 15 души, чиято цел е била да се опитат да убедят мъжа да се върне в родината си.

По време на диалога с него обаче пратениците почнали да заплашват Хашоги, обещавайки да го инжектират с опиати и отвлекат. Журналистът съумял да се изкопчи от ръцете на мъжете и почнал да вика за помощ. В този миг, показва източникът, групата изпаднала в суматоха.

Било решено устата на журналиста да бъде запушена, само че мъжете малко са се "престарали " и го умъртвили посредством задушаване. След това един от убийците облякъл облеклата на журналиста и напуснал консулството, с цел да може камерите да снимат момента по какъв начин журналистът напуща постройката.

В същото време тялото на убития било увито в килим и откарано на 90 километра от Истанбул. Източникът акцентира, че се е възнамерявало журналистът да бъде върнат в кралството като отстъпник. За това са били готови и съответните документи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР