Телекомът си поставя цели в областта на опазването на околната

...
Телекомът си поставя цели в областта на опазването на околната
Коментари Харесай

Yettel обяви своята стратегия за устойчиво развитие 2028

Телекомът си слага цели в региона на опазването на околната среда, хората, технологиите за стабилно бъдеще, както и ръководството, учредено на бистрота и честност.

Yettel разгласи своята петгодишна тактика за стабилно развиване и първи Доклад за резистентност за 2021 година, с които си слага измерими цели и дава на заинтригуваните страни детайлна информация за дълготрайния ангажимент на компанията към устойчиви бизнес практики.

 Yettel разгласи своята тактика за стабилно развиване 2028

Въз основа на първата по рода си цялостна оценка на значимите тематики по стабилно развиване на Yettel, телекомът е построил своята тактика в четири стълба:

Намаляване на отпечатъка върху околната среда; Поставяне на хората в центъра на всичко, което компанията прави; Развитие на технологии, които подкрепят устойчивото бъдеще; Управление, учредено на честност и бистрота.

„ Ние се ангажираме с отговорно и транспарантно ръководство на технологиите, които развиваме. Едновременно с това си слагаме за цел да предлагаме надеждни и безвредни услуги и цифрови решения на  своите клиенти, да  обръщаме съществено внимание  на  екологичното и обществено влияние, което нашата компания оказва, и да се грижим за своите чиновници “, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel. „ Нашата тактика и цели са в сходство с общата тактика за стабилно развиване на PPF Telecom Group и способстват за проектите на групата за доста понижаване на нашите излъчвания и реализиране на климатична индиферентност. ”

Докладът за резистентност на Yettel за 2021 година е „ нулев “, тъй като демонстрира уговорката на компанията да регистрира обществено постигнатите резултати през идващите пет години. Той е направен в сходство с приети рамки за следене на резултатите, в това число стандартите на Глобалната самодейност за отчитане (GRI) 2021, Протокола за парникови газове за обсег на пресмятане и отчитане 1, 2 и 3. Също по този начин тактиката е направена и съгласно Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване (SDG) и  Протокола за парникови газове за обсег на пресмятане и отчитане 1, 2 и 3.

Докладът и тактиката за резистентност на компанията бяха показани по време на конференция, на която специфичен посетител беше Ове Лидстром, шеф „ Иновации и бизнес развиване “ на Foxway Group – водеща европейска компания в областта на кръговата стопанска система. Лидстром показа повече за историята на устройствата, откакто те  бъдат предадени за преработване в магазин на Yettel.

Стратегията за резистентност на Yettel върви ръка за ръка с бизнес задачите на компанията. Тя се концентрира върху области, в които телекомуникациите могат да допринесат за действително справяне със съществуващите стопански, обществени и екологични провокации.

   Yettel разгласи своята тактика за стабилно развиване 2028

Основни акценти на тактиката за резистентност 2028 година:

Намаляване на отпечатъка на компанията върху околната среда

Намаляване на въглеродните излъчвания на Yettel* в обсег 1, 2, 3. Фокусиране върху устройствата за събиране и преработване – събиране на най-малко 127 000 кг електронни боклуци до 2028 г. Намаляване с 40% на отпадъците от опаковки, генерирани за превозване като част от оперативните действия. 

Поставяне на хората в центъра на всичко, което компанията прави

Възможности за развиване, създаване на равнопоставена и мотивираща работна среда за всички чиновници. Жените да заемат 40% от софтуерните функции в компанията до 2028 г. Всички чиновници да посветят общо най-малко 1000 работни часа всяка година на доброволчески начинания, допринасящи за екологични дела. Достигане до 2 500 000 души годишно посредством акции, които покачват осведомеността по тематиките за стабилно развиване. 

Развитие на технологии, които подкрепят устойчивото бъдеще

5G съгласуваност, която да е налична за минимум 85% от българското население до 2026 година, със скорост на връзка над 1 Gbps в градските региони (с население над 30 000 души). По едно ново софтуерно решение всяка година в поддръжка на устойчивото развиване на бизнеса и обществото в България. Ангажимент за онлайн сигурност и цифрови умения – всяка година 40 000 деца да бъдат осведомени за своята онлайн сигурност, а 10 000 души да подобрят цифровите си умения. Защитени персонални данни и нараснала резистентност на мрежите против хакерски атаки.

Управление, учредено на честност и бистрота

Обучение на 100% от висшето управление и 50% от чиновниците до края на 2023 година по тематиките за устойчивото бизнес развиване. Разработване на обстоен проект за ангажиране на доставчиците с задачите на устойчивото развиване до края на 2024 година

 

* PPF Telecom Group обществено се ангажира да дефинира цели за понижаване на излъчванията на парникови газове, съобразени с критериите за установяване на задачите на самодейността за научнообосновани цели (SBTi). Групата ще употребява идващите 12-24 месеца, с цел да приготви цялостна стратегия, която да разреши да се понижат излъчванията на парниковите газове.

Целия отчет и тактиката за стабилно развиване на телекома можете да прочетете на уеб страницата на оператора.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР