Телекомът обяви, че фокусът ни остава върху предоставянето на превъзходно

...
Телекомът обяви, че фокусът ни остава върху предоставянето на превъзходно
Коментари Харесай

Vivacom отхвърля неоснователните опасения на конкурентите си Yettel и A1 след решението на КЗК

Телекомът разгласи, че фокусът ни остава върху даването на великолепно потребителско преживяване и новаторски артикули на българските консуматори

Светлин Желев преди 7 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 18:00 | 02.07.2023

Революционното носимо устройство, което „ ще размени смарт телефоните “ скоро излиза на пазара

IT НовиниДаниел Маринов - 20:29 | 01.07.2023

Само един код Енигма в никакъв случай не е бил разрушен от никого, даже с днешния запас

НаукаЕмил Василев - 8:00 | 03.07.2023

Научен пробив разкри мистерията, обвързвана с Кървавият водопад в Антарктида

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Vivacom изрично отхвърля изказванията на своите съперници A1 и Yettel. Техните изказвания в отговор на решението на българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) да даде позволение на Vivacom да придобие два кабелни оператора — Нетуъркс и Телнет — са безотговорни и съдържат редица извънредно неточни и подвеждащи изказвания.

Това декларират от Vivacom в известие до медиите, което публикуваме без редакторска интервенция. Текстът продължава:

Българските пазари на закрепен широколентов достъп до интернет и платена телевизия сa мощно конкурентни, с многочислени пазарни участници, в това число три национални и стотици районни и локални оператори. Понастоящем Vivacom има дял от 31% от пазара на закрепен широколентов достъп до интернет и дял от 33% от пазара на платена телевизия в България (въз основа на броя на абонатите). Пазарните дялове на А1 и на районните и локалните участници на пазара на закрепен широколентов достъп до интернет са надлежно 28% и 35%, като Vivacom продължава да среща мощна конкуренция на съответните районни пазари, в това число в Северна България.

За съпоставяне, в други елементи на Югоизточна Европа Deutsche Telekom държи над 60% от пазара на закрепен широколентов достъп до интернет и платена телевизия в Хърватия и над 50% в Гърция (чрез контролните си дялове в локалните оператори). Следва да се означи, че А1 не показва угриженост по отношение на господстващото си състояние в Австрия, където делът на компанията се равнява на съвсем 50% от клиентите на широколентов достъп до интернет в страната. Нито А1, нито Yettel имат недоволства в Сърбия, където на оператора на United Group (SBB) непрекъснато е отказвано навлизането на мобилния пазар.

Съгласуваните изказвания на A1 и Yettel са подвеждащи и не подхождат на констатациите на Комисия за защита на конкуренцията. Съвместният им опит да причислят Булсатком към пазарния дял на Vivacom е изцяло неакуратен и разкрива признаци на скрито споразумение в ущърб на Vivacom.

През 2022 и 2023 година Vivacom продължава да печели пазарни дялове с натурален растеж, а точно посредством даването на новаторски артикули и великолепно потребителско преживяване на своите клиенти. От навлизането на United Group на българския пазар с придобиването на Vivacom преди по-малко от 3 години, Групата е вложила 3,5 милиарда лева в страната. Растежът на Vivacom в последните години се форсира с помощта на забележителните вложения в инфраструктура и въвеждането на първокласни артикули като EON TV, 10 Giga оптична мрежа и 5G неограничени мобилни проекти. Нивото на предлаганите услуги и артикули на българския телекомуникационен пазар се усъвършенства доста през последните две години, което докара до усилване на конкуренцията.

Комисия за защита на конкуренцията прегледа уведомленията на Vivacom с извънредно внимание, като извърши акуратен разбор на обстоятелствата, въз основа на който се произнесе с в детайли и изчерпателно решение от 104 страници. Степента на подробност в изследването на Комисия за защита на конкуренцията е невиждано във връзка с българските проблеми в региона на конкуренцията и дава отговор напълно на най-хубавите практики в страните от Европейския съюз. Vivacom интензивно сътрудничи на Комисия за защита на конкуренцията в хода на изследването и отговори на над дузина въпросници, изпратени от Комисия за защита на конкуренцията. Компанията е показала и подробни отчети по отношение на двете покупко-продажби, направени от NERA Economic Consulting — водещ интернационален специалист в региона на контрола върху сливанията.

Vivacom постоянно е насърчавала синергията за повишение на конкурентоспособността, подпомагането на нововъведенията и подобряването на услугите за българските консуматори. Призоваваме всички телекомуникационни компании в България, вместо да вършат опити да манипулират българските консуматори и да въздействат на управляващите с медийни изказвания, да се съсредоточат върху даването на качествени артикули и добавена стойност на своите клиенти, тъй че всички ние като промишленост да продължим да развиваме предлаганите услуги и да подобряваме тяхното качество. Във Vivacom продължаваме да слагаме акцент върху даването на великолепно потребителско преживяване и новаторски артикули на българските консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР