Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в

...
Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в
Коментари Харесай

Тежко остава състоянието на шестима от пострадалите при пожара в дом край Варна

Тежко остава положението на шестима от потърпевшите при пожара в дома за възрастни хора край Варна. Инцидентът, при който четирима възрастни починаха, стана рано в неделя сутринта. Огънят потегли от стаята на един от жителите, който е измежду жертвите на случая. Другите починали са още един мъж и две дами, които са били обгазени. По първична информация повода за пожара е късо съединяване в стаята на първият умрял. Той е бил настанен в дома единствено два дни преди пожара, бил е незрящ и с психологични проблеми.

Осем от потърпевшите остават на лекуване - две дами са в многопрофилната болница " Света Анна " във Варна, а шестима са във Военноморската болница. За тях непрекъснато се грижат един доктор и три медицински сестри, заяви за Българска национална телевизия доктор Васка Апостолова, токсиколог във Военноморската болница. Въпреки това положението им остава тежко.

Шестимата пациенти са минали един курс на лекуване в барокамера още през вчерашния ден, следва им още един, защото лекуването под налягане и с нараснало наличие на О2 е най-хубавата терапия при поемане на пушек.

Двете дами в болница " Света Анна " към този момент са в устойчиво положение и заплаха за живота им няма, оповестиха от здравното заведение.

В дома за възрастни хора са настанени 218 души, 80 от тях трудноподвижни. След пожара част от тях бяха преместени в постройка в местността " Сотира ", а други се върнаха в стаите си в главната постройка. Там е изгоряла единствено стаята, от която е тръгнал огънят, останалите пространства са единствено обгазени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР