Тежката раздяла или развод са трудни периоди, през които някои

...
Тежката раздяла или развод са трудни периоди, през които някои
Коментари Харесай

Ето поне 5 причини отново да ходите по срещи след раздяла

Тежката разлъка или бракоразвод са сложни интервали, през които някои хора за жалост минават. Най-често тези преломни стадии от живота ви карат да се чувствате изгубили религия в любовта, изгубили способността да се доверявате, изпитвате боязън от наново обвързване, което ви отдалечава от щастието.
Някои хора се нуждаят от повече време, с цел да се възстановят след тежка разлъка или бракоразвод. Други съзнателно отсрочват възобновяването на срещите в търсене на нова връзка, тъй като считат, че болката ще отмине с времето и ще се почувстват още веднъж подготвени някой ден.
Понякога обаче отлагането на търсенето на нова обич може да ви накара да се почувствате още по-зле, да потънете в болката, да се завъртите в обаян кръг от усеща, размишления, връщане на лентата обратно, проучване на грешките, които сте позволили.
Добре е да си извършите тази равносметка, само че не е нужно да задълбавате толкоз, тъй като ще ви донесе още повече болежка. За да продължите напред, не се колебайте да започнете да излизате още веднъж по срещи. В началото може да ви се коства неправилно, несвойствено, непознато и даже безнадеждно, само че това е най-хубавият метод да забравите предишното и болката, и да продължите напред.
Кои са аргументите да започнете още веднъж да излизате по срещи след разлъка или бракоразвод без да чакате прекомерно дълго?

1. Очакванията ви ще са по-реалистични.
От позицията на човек, минал през доста и научил своите уроци, ще стъпите на опита си и ще бъдете надалеч по-осъзнати в идващите си връзки. Ще можете по-лесно да захвърлите розовите очила от предишното, които са замъглявали преценката ви. Яснотата и по-бистрата вероятност в новите връзки ще ви оказват помощ да откриете по-лесно щастието, от което имате потребност. Заблудите и нереалистичните упования постоянно са в основата на любовните разочарования.

2. Ще се радвате на ново начало.
Всяка компликация в любовта се понася по-лесно, когато сърцето и мозъкът ви са заинтригувани от нов човек отсреща. По-лесно ще спрете да мислите толкоз за предишното, когато сегашното ви е запълнено от хубави страсти. Новият старт е нещо хубаво и не би трябвало да се страхувате от него.

3. Ще сте по-наясно какво тъкмо желаете.
Опитът ви учи да бъдете по-прецизни в избора си. Всяка последваща връзка ще бъде по-осъзната, тъй като вие самите ще сте размишлявали и работили над себе си. Ще изчистите концепцията си за бъдещето, което ще ви помогне да взимате по-точни решения в изборите си в любовта. Когато човек е по-наясно с това какво търси е доста по-лесно да го открие.

4. Ще сте по-уверени.
Ако започнете да излизате още веднъж по срещи след раздялата, това ще ви помогне да повдигнете самочувствието си. Дори да не откриете незабавно подобаващ сътрудник, не би трябвало да се разочаровате и да губите религия в любовта. Колкото по-бързо започнете да живеете в мир със себе си, толкоз повече ще се усъвършенства излъчването ви. Самоуверената жена е по-привлекателна от която и да е съвършена хубавица. Не го забравяйте.

5. Ще си изградите лична визия за любовта.
След раздели и неуспехи в любовта човек си прави доста равносметки. Сключва контракт със самия себе си на какво ще бъде подготвен в бъдеще и на какво не. Ще сте наясно какви взаимни отстъпки ще вършиме отсега нататък и с какво не бихте се примирили. Ще преразгледате и анализирате грешките си, с цел да се научите да бъдете по-добър сътрудник в идната си връзка, само че и по-добър сътрудник на самите себе си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР