Технологиите се развиват, но контролът и управлението трябва да останат

...
Технологиите се развиват, но контролът и управлението трябва да останат
Коментари Харесай

Борисов: Контролът на технологиите трябва да остане у човека

Технологиите се развиват, само че контролът и ръководството би трябвало да останат у индивида. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Цифрова асамблея 2018.

„ Еврокомисарят Мария Неделчева е едно удостоверение, че България е преди всичко в Европа по брой на заети дами в специалностите, свързани с софтуерните действия. Ние от Западните Балкани постоянно сме имали искания, че сме най-умните, само че и най-бедните и един от методите да се потвърдим на Западния свят е, че можем да бъдем водачи. Имаме и силите, имаме и 9-е милиарда евро от Европейски Съюз, имаме и българския еврокомисар. Наричам Мария Габриел Мария Неделчева, с цел да се знае, че е българка, да не си намерения някой, че е французойка " , добави министър председателят, представен от " Фокус ".

" Ние желаеме да сложим индивида в центъра, само че колкото повече развиваме технологиите – ние всички гледаме непрекъснато сериали, в които виждаме какъв брой доста се развиват машините. Но нещо, което съм научил от живота е, че това, което гледаме в американските сериали, става факт след няколко години. Важно е обаче мисловната и контролната активност да остане в индивида. Има специалности, които напълно могат да бъдат сменени от роботи, само че контролът и ръководството на машините би трябвало да останат у индивида. Затова би трябвало да сложим образованието преди всичко – нещо, което е приоритет на нашето държавно управление. Това е бъдещето. Искаме от трети клас децата да стартират да програмират, да има Wi-Fi във всяко учебно заведение и да създадем по този начин, че не първо у дома да се научат да работят с телефоните и компютрите, а в учебно заведение “, изясни Борисов.

Премиерът уточни, че България беше една от първите страни в света, чиито хакери се научиха по какъв начин да източват кредитните карти и уточни, че за това е значима и отбраната. „ Но ние се преборихме с това. Високите технологии изискват два или три пъти по-висока сигурност. Защото напълно на други равнища ще преминат заканите, които следва да дойдат. Паралелно с това работим и за това да падне роуминга. Но значимото е Балканите да бъдем единни и да им покажем нашия капацитет. Нито можем да ги надминем във въоръжаването, нито можем да ги надминем в производството на коли, само че това е нашата сфера. Мисленето на нашите хора е такова, че в тази сфера са доста положителни “, изясни Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР