Технологиите отдавна се свързват с ролята им на основен фактор

...
Технологиите отдавна се свързват с ролята им на основен фактор
Коментари Харесай

Дроновете на бивш инженер на NASA изстрелват ракети със семена водещи до невероятен растеж на дървета

Технологиите от дълго време се свързват с ролята им на главен фактор за изменението на климата. Въпреки това една новаторска самодейност употребява силата на технологиите, с цел да отстрани вредите, нанесени на околната среда от началото на индустриалната ера.

В Мианмар в границите на реформаторски план, стартирал през септември 2018 година, се употребяват безпилотни летателни апарати за изстрелване на „ ракети със семена “ в отдалечени региони с стеснен напредък на дърветата. 

За по-малко от година от тези ракети със семена покълнаха в 50-сантиметрови мангрови фиданки.

Те показват капацитета на технологиите да оферират новаторски решения в изискванията на неотложна климатична рецесия. Ирина Федоренко, съосновател на Biocarbon Engineering, изрази възторг от постигнатия прогрес: 

Вече имаме доказан случай на типовете, които можем да засадим, и изискванията, подобаващи за растежа им. Готови сме да увеличим напъните си за засаждане и да повторим този триумф.

400 000 дървета дневно

Според Федоренко единствено двама оператори могат да разпрострат флотилия от дронове за засаждане с ракети, способни да засаждат зашеметяващите 400 000 дървета дневно. Този незабравим мащаб на залесяване има капацитета да реализира забележителен прогрес в битката с неподходящите последствия от провокираното от индивида изменение на климата.

Безпилотните самолети, виновни за това достижение, са създадени от някогашен инженер на НАСА. 

Предвид незабавната потребност от залесяване на площи в Мианмар, предизвикването е доста, само че в този момент наподобява постижимо. Бремли Лингдох, създател и основен изпълнителен шеф на World Impact, изясни, че залесяването на тази територия може да докара до 1 милиард нови дървета.

Ясно е, че засаждането на един милиард дървета ще бъде дълъг развой без помощта на дронове. 

С подобен мощен съдружник нещата обаче могат да се трансформират.

За съпоставяне, на Фондация „ Уърлдвю “ бяха нужни 7 години, с цел да засади 6 милиона дървета в Мианмар. 

Помощ в битката с изменението на климата

Мианмар служи като съвършен образец за този план. Освен че предлага налична земя за самодейността с дронове, страната е доста наранена от ранните последствия от изменението на климата през последните години. Повишаването на морското ниво към този момент е засегнало популацията. В допълнение към способността им да всмукват CO2 от атмосферата, процъфтяващите дървета могат да оказват помощ за стабилизиране на почвата, като смекчат проблемите с ерозията, от които страдат локалните общности в Мианмар.

В вероятност технологии като безпилотни самолети за засаждане на семена биха могли да оказват помощ за прекъсване на вълната от пагубно изменение на климата.

Паралелно с държавните управления и обществата, които се концентрират върху смяна на държанието на потребителите и корпорациите, които са причина за казуса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР