Технологичният предприемач Илон Мъск днес изрази подкрепата си за Израел,

...
Технологичният предприемач Илон Мъск днес изрази подкрепата си за Израел,
Коментари Харесай

Мъск за войната Израел-Хамас: Пропагандата, която поражда убийства, трябва да бъде спряна

Технологичният бизнесмен Илон Мъск през днешния ден изрази поддръжката си за Израел, откакто страната бе нападната от палестински бойци на " Хамас ", като съобщи, че едно от провокациите е " в последна сметка да се спре пропагандата, която убеждава хората да правят убийства ", предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

След като чу израелския министър председател Бенямин Нетаняху да споделя в онлайн чат онлайн, че " Хамас " би трябвало да бъде погубен, Мъск сподели: " Нямаме избор. "

Мъск добави: " И аз бих желал да оказа помощ ". Двамата посетиха кибуца Кфар-Аза, атакуван от " Хамас " при офанзивите на 7 октомври.

На срещата си с президента на Израел Ицхак Херцог Мъск показа усещанията си от визитата.

" Това беше прочувствено сложен ден - да видя местата, където са били убити хора, да видя видео на което убийците ликуват, беще доста тежко. Говорих с премиера ", добави Мъск, представен от израелски медии.

Според него има три неща, които би трябвало да бъдат направени в Гза.

Първо, би трябвало да бъдат унищожени тези, които свиреп са убивали мирни поданици.

На второ място той уточни, промени в областта на образванието, с цел да не порастват новите генерации с убеждението, че би трябвало да убиват израелци.

" И на трето място, би трябвало да се опитате да постигнете благополучие ", добави Мъск.

Президентът Херцог от своя страна напомни на Мъск, че притежаваната от него обществена мрежа " Екс " е цялостна с антисемитизъм. На срещата им президентът уточни, че милиардерът може да изиграе голяма роля в битката с това събитие.

" Предстои ви да изиграете голяма роля и аз мисля, че би трябвало да се борим с това събитие дружно. Вие видяхте през днешния ден до какво може да докара ненавистта. Дори една мисъл може да се претвори в чисто цл, злоба и клане ", означи Херцог.

Социалната платформа на Мъск " Екс ", до неотдавна позната като " Туитър ", е подложена на критика поради толерирането на противоречиво наличие, обвързвано с офанзивата на " Хамас " против Израел и войната в Газа.

Мъск си навлече рецензии в антисемитизъм, откакто насочи нападки против финансиста Джордж Сорос, който е измежду оживелите от Холокоста, както и против основаната в Ню Йорк еврейска организация Антидефамационна лига.

Мъск твърди, че " пази свободата на словото, само че се афишира против всевъзможни форми на антисемитизъм ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР