Технологичният милиардер Илон Мъск представи най-новия прототип на хуманоиден робот,

...
Технологичният милиардер Илон Мъск представи най-новия прототип на хуманоиден робот,
Коментари Харесай

Илон Мъск представи прототип на хуманоиден робот

Технологичният милиардер Илон Мъск показа най-новия първообраз на хуманоиден робот, разработван от неговата компания за електрически коли Tesla, осведоми БиБиСи.

Optimus се появи на сцената на събитие в Силициевата котловина, където помаха на публиката и повдигна колене. Главният изпълнителен шеф съобщи, че роботът е в развой на разработка, само че може да бъде продаден на обществеността след няколко години.

Роботите на Tesla ще бъдат тествани на работни места в автомобилните фабрики, споделят инженерите на компанията. Мъск уточни, че роботите ще се създават всеобщо на цена под 20 000 $ и ще бъдат налични след три до пет години.
 Снимка 589539
Източник:

Шефът на Tesla приказва за бъдещето на изобилието. Това в действителност е фундаментална промяна на цивилизацията, каквато я познаваме, добави той.

Инвеститори и финансови анализатори показаха песимизъм, че Tesla ще се обърне към роботиката, съветвайки я да се концентрира вместо това върху планове, по-близки до главния бизнес на Tesla с електрически коли.

Мъск от своя страна посочи, че желае да реши един от най-трудните проблеми с изкуствения разсъдък - по какъв начин да създадем машина, която да замести индивида.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР