Технологичният гигант Google ще вложи 1 млрд. австралийски долара (около

...
Технологичният гигант Google ще вложи 1 млрд. австралийски долара (около
Коментари Харесай

Google ще инвестира колосална сума в Австралия

Технологичният колос Гугъл ще вложи 1 милиарда австралийски $ (около 740 млн. американски долара) в планове в Австралия през идващите пет години , заяви BBC.

Това е най-голямата инвестиция на компанията в страната досега.

Според Гугъл парите ще бъдат употребявани за създаване на проучвателен център, увеличение на потенциала за калкулации в облака и финансиране на партньорства с локални организации.

Очаква се самодейностите да основат 6000 нови работни места.
 Гугъл ще заплаща рекордна санкция на Европейски Съюз след знаково правосъдно решение
Гугъл ще заплаща рекордна санкция на Европейски Съюз след знаково правосъдно решение

Търсачката е давала нелегално преимущество на своя услуга

" Австралия може да помогне за идната вълна от нововъведения в света, като употребява технологиите за възстановяване на живота, увеличение на заетостта и реализиране на прогрес ", съобщи шефът на Гугъл Сундар Пичай при оповестяването на инвестицията в Сидни.

На събитието участва и министър-председателят на Австралия Скот Морисън , който приветства проекта: " Решението на Гугъл е от огромна изгода за австралийския бизнес, като се има поради идното икономическо възобновяване след пандемията ".

Сидни има упоритости да се трансформира в " Силициевата котловина на южното полукълбо ". Изграждането на Tech Central - многомилиарден хъб в централната част на града - ще стартира през идната година и се чака да продължи до 2026.
 Австралия не желае да се откаже от въглищата
Австралия не желае да се откаже от въглищата

Страната ще се концентрира върху технологии за понижаване на нездравословните излъчвания

Въпреки това през последните месеци огромните софтуерни компании бяха подложени на рецензии в Австралия , тъй като , което придвижват на техните платформи. Те също по този начин бяха упрекнати, че подкрепят разпространяването на дезинформация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР