Технологичният гигант Apple Inc може да произвежда един от всеки

...
Технологичният гигант Apple Inc може да произвежда един от всеки
Коментари Харесай

Всеки четвърти iPhone може да се произвежда в Индия до 2025 г.

Технологичният колос Apple Inc може да създава един от всеки четири смарт телефона iPhone в Индия до 2025 година, обявиха на J.P.Morgan, представени от Ройтерс.

Според тях това може да стане факт, защото компанията на Тим Кук реалокира част от производството надалеч от Китай на фона на възходящото геополитическо напрежение сред Пекин и Вашингтон и строгите ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19 в страната.

От на J.P.Morgan чакат Apple да реалокира към 5% от производството на iPhone 14 в Индия към края на 2022 година Индия е вторият максимален пазар на смарт телефони в света след Китай.

Освен това се чака към 25% от всички артикули на Apple, в това число Mac, iPad, Apple Watch и AirPods, да бъдат създавани отвън Китай до 2025 година В момента делът на продуктите на Apple, създавани отвън Китай, е 5%.

Базираната в Купертино, Калифорния компания залага доста на Индия, откакто стартира да сглобява iPhone в страната през 2017 година посредством партньорството си с Wistron, а по-късно и с Foxconn. Този ход съответствува с напъните на индийското държавно управление за поощряване на локалното произвеждане.

Пандемията попречи на проектите на бизнеса за пренасяне на веригата за доставки, само че с облекчаването на рестриктивните мерки повече компании, в това число Apple, форсират още веднъж тези старания.

„ Тайванските снабдители като Hon Hai и Pegatron играят основна роля в преместването в Индия. В средносрочен до дълготраен проект ние също чакаме Apple да квалифицира локалните снабдители за произвеждане в Индия “, разяснява анализаторите на J.P.Morgan.

По-рано този месец Блумбърг заяви, че индийският конгломерат Tata Group договаря с Wistron за основаване на взаимно дружество за сглобяване на iPhone в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР