Технологичната компания Ericsson AB отчете във вторник нетна печалба за

...
Технологичната компания Ericsson AB отчете във вторник нетна печалба за
Коментари Харесай

Ericsson с по-добра печалба през третото тримесечие след солидни продажби на 5G оборудване



Технологичната компания Ericsson AB регистрира във вторник чиста облага за третото тримесечие, която надмина упованията на пазара, защото мощните продажби на 5G съоръжение в Северна Америка, Европа и Латинска Америка помогнаха да компенсират сериозния спад на продажбите в Китай.

Шведската компания за телекомуникационно съоръжение регистрира чиста облага за последното тримесечие в размер на 5,75 милиарда крони (около 665 милиона долара) спрямо 5,35 милиарда шведски крони година по-рано.

Продажбите на Ericsson обаче се свиха с 2,1% до 56,26 милиарда шведски крони след огромен спад на продажбите в Китай, както и поради някои проблеми във веригата на доставки в края на третото тримесечие, които ще продължат да съставляват риск, се споделя в известието на компанията.

Осреднените упования на анализатори и търговци бяха за чиста облага от 4,86 ​​млрд. шведски крони при продажби за 58,3 милиарда крони.

По-рано Ericsson предизвести, че възбраната на Швеция за потребление на избрани китайски детайли в страната може да докара до ответни китайски наказателни ограничения. Това се удостовери във вторник, откакто от компанията показаха, че продажбите на нейни мрежи и цифрови услуги в Китай са спаднали с 3,6 милиарда шведски крони през годината.

" Вследствие на понижения пазарен дял в континентален Китай, ние планираме да променим размера на нашата организация за продажби и доставка в страната, започвайки от четвъртото тримесечие, добавяйки това към разноските ни за преструктуриране “, сподели изпълнителният шеф Бьорйе Екхолм.

Общите продажби на мрежово съоръжение са спаднали през последното тримесечие с 3% по отношение на година по-рано.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР