Технологичната компания Amazon обяви в понеделник стартирането на нови девет

...
Технологичната компания Amazon обяви в понеделник стартирането на нови девет
Коментари Харесай

Amazon е най-големия инвеститор и купувач на чиста енергия в Европа



Технологичната компания Amazon разгласи в понеделник стартирането на нови девет плана за възобновими енергийни източници в Съединени американски щати, Канада, Испания, Швеция и Обединеното кралство, трансформирайки се по този метод в най-големия корпоративен покупател на вятърна и слънчева чиста сила в Европа.

Сега международният водач в онлайн търговията на дребно има 206 плана за чиста сила по целия свят, 71 от които са планове за вятърна и слънчева сила, а 135 са за слънчеви покриви на недвижимите парцели на компанията. Генерираните 8,5 гигавата (GW) обезпечават сила за корпоративни офиси, уреди, питателните магазини Whole Foods и на центровете за данни на Amazon Web Services.

" Amazon продължава да усилва своите вложения във възобновима сила като част от напъните си да извърши своето Климатично заричане, нашият ангажимент да бъдем с неутрални нулеви въглеродни излъчвания до 2040 година ", уточни създателят на Amazon Джеф Безос.

" Много елементи от нашия бизнес към този момент работят с възобновима сила, като чакаме да зареждаме цяла компания Amazon с възобновима сила до 2025 година - пет години преди първичната цел за 2030 година ", добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР