Техническият проект за автомагистрала "Хемус" до пътния възел Плевен-Ловеч се

...
Техническият проект за автомагистрала "Хемус" до пътния възел Плевен-Ловеч се
Коментари Харесай

До края на годината финализират проекта за АМ Хемус до пътния възел Плевен-Ловеч

Техническият план за автомагистрала "Хемус " до пътния възел Плевен-Ловеч се чака да бъде финализиран до края на годината. Това сподели в отговор на въпрос на кореспондент на Българска телеграфна агенция в Плевен Юлия Загорчева от Агенция "Пътна инфраструктура " /АПИ/.

Тя посочи, че срокът за планиране и строителство е 910 дни, като самото строителство се планува да бъде осъществено за 730 дни.

Вече се построява секторът от Ябланица, който е към 9 километра, след което следва строителство на още към 52 километра до пътния възел Плевен-Ловеч.

Загорчева разясни, че сега се създава техническият план за този сектор, който се чака към края на годината да бъде финализиран. Тя посочи, че се е наложило в тази част на автомагистралата да бъде направено изменение в плановото решение, довело до нова процедура за Оценка на въздействието върху околната среда, от която има позитивно решение и Агенцията продължава работата си нататък. Амбицията на АПИ е до края на годината да започват процедури за строителство и за строителен контрол за този сектор, разясни Загорчева. Тя добави, че редом с това ще върви и тръжна процедура и отчуждаване на парцели.

Строителството на сектора от Ябланица е изпълнено на към 30 на 100 - 100 % са приключени земните работи, има построени основи на уреди.

От АПИ не чакат на територията, на която ще се строи автомагистрала "Хемус " до пътя Плевен-Ловеч да има зони или сектори, които да доведат до увеличение времето за строителството.
Юлия Загорчева взе участие в Плевен в съвещание на Регионалния съвет за развиване на Северозападния регион за обмисляне, управлявано от регионалния шеф Мирослав Петров. Тя бе поканена, с цел да осведоми за напредъка в осъществяването на дейностите по продължение на строителството на автомагистрала "Хемус " на територията на региона и за нейната съгласуваност с останалите пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР