Технически екип от 5 човека от Университета по изкуства в

...
Технически екип от 5 човека от Университета по изкуства в
Коментари Харесай

Екперти от Япония идват за Киномания

Технически екип от 5 индивида от Университета по изкуства в Токио идва особено за вечерта на Теодор Ушев „ Нарисувай ми горест “ , която Киномания показва на 17 ноември в зала 1 на НДК . Специалистите ще дават специфичен програмен продукт, който ще бъде употребен в първата част на вечерта, при осъществяване на анимационния кино-концерт по „ Четирите годишни времена ” на Вивалди.

Четири пробни анимации, въодушевени от всяка от частите на творбата на Вивалди – „ Пролет ”, „ Лято ”, „ Есен ” и „ Зима ”, ще съчетаят тон и картина в едно. Японският екип ще се грижи за синхронизацията сред ритъма на картината и живата музика, която се извършва.

Кино-концертът, чийто продуцент е Университета по изкуства в Токио, ще бъде показан за първи път в България, откакто към този момент беше в Япония, Португалия, Естония, Канада, Испания, Франция. Пространството в зала 1 на НДК ще оживее в атмосферата на прелестното музикално осъществяване на „ Quarto отбор ” със солист Иван Пенчев – цигулка.

Автори на пробните анимации към „ Четирите годишни времена ” са световноизвестните аниматори Теодор Ушев (България/ Канада), Прит и Олга Парн (Естония), Арсуши Вада (Япония) и Анна Буданова (Русия). Теодор Ушев ще показа своя къс филм по музикaта на „ Зимата ” по Вивалди.

Във втората част на събитието „ Нарисувай ми горест “ българската аудитория ще види премиерата и единствена прожекция за България на кино лентата на Ушев „ Физика на тъгата ” по романа на Георги Господинов и с гласовете на Доналд  и Росиф Съдърланд.

По време на северноамериканското си турне през септември и октомври, 27-минутната анимация беше показана на разнообразни кинофоруми в Съединени американски щати и Канада.  В Щатите филмът към този момент гостува по покана на холивудските студиа Disney, Pixar, Dream Works, Sky Dance и други До момента последният филм на Теодор Ушев е отличен с пет интернационалните награди, измежду които особено отличие на Международния кино фестивал в Торонто и най-хубав късометражен филм на Фестивала на Новото кино в Монреал.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР