Театралното сдружение Enso реализира своя втори творчески проект. На 21

...
Театралното сдружение Enso реализира своя втори творчески проект. На 21
Коментари Харесай

Британската пиеса Всички малки светлини поставя проблема за насилието над деца

Театралното съдружие " Enso " осъществя своя втори креативен план. На 21 ноември е премиерата на " Всички дребни светлини " в спектакъл " Азарян ". Написана през 2016 година, пиесата печели английската премия " George Devine Award " и номинация за най-хубава пиеса на писателската колегия.

Авторката Джейн Ъптън споделя, че сюжетът е въодушевен от същински истории за полова употреба на деца. Основните тематики са обществената виновност, фамилията, другарството, любовта. Питана какво желае да реализира с текста си, Джейн Ъптън дава отговор, че се надява да помогне.

" В нашия сценичен опит върху тази драматургия и ние се надяваме да се присъединим към помощта, като развълнуваме публиката и я създадем съпричастна и загрижена ", споделя рeжисьорът Стоян Радев.

Смехът, сълзите, обещанието и отчаянието на тийнейджърската младост са пленителни и разтърсващи. Изправят ни пред фантазията, която всеки живот съставлява. Мечта, която може да бъде окрилена или погубена. Героините на пиесата са сложени в сериозна обстановка и изходът е сложен за разкриване.

" Всички дребни светлини " предлага извънредно мощно, смешно, трагично и в последна сметка същинско прекарване. За актрисите, които влизат в функциите на девойките, и за феновете, заставащи пред спонтанното признание на мъчителни за шерване секрети.

Участват Камелия Хатиб, Александра Димитрова, Лили Сучева. Превод от британски - Маргарита Мачева, сценография - Илияна Кънчева, композитор е Емилиян Гацов-Елби.

Театралното съдружие " Enso " се подвизава на самостоятелната театрална сцена от миналото лято насам. Първата им продукция е " ДЕМОНИ " на един от най-признатите шведски драматурзи Ларш Нурен, за която ДУМА писа. Режисьор е Крис Шарков.

" Каним актьори, с които имаме общи креативен възгледи, режисьори, от които има какво да научим и оказват помощ за креативния ни път като артисти ", споделя Александра Димитрова.

Тя е един от създателите на сдружението. Решава да се завърне на сцената след години отдаденост на фамилията. Камелия Хатиб играе в плевенския спектакъл и има участия в български кино продукции. Адриан Филипов е с дълголетен опит в над 60 постановки в плевенския и варненския спектакъл, където е работил с едни от най-хубавите режисьори.

Театралното съдружие " Enso " може да последваме на

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР