Те станаха част от ансамбъла на България по художествена гимнастика,

...
Те станаха част от ансамбъла на България по художествена гимнастика,
Коментари Харесай

Новият ансамбъл на България по художествена гимнастика, който вече е златен

Те станаха част от ансамбъла на България по художествена гимнастика, откакто предходните гимнастички се отдръпнаха като олимпийски шампионки от Токио 2020. Макар летвата да е вдигната доста високо, новите гимнастички към този момент показват на какво са способни.

Новият състав на ансамбъла с капитан Вая Драганова и съотборнички Женина Трашлиева , Петя Борисова , Елена Георгиева , София Иванова и Биляна Везирска завоюва през уикенда два златни и един бронзов медали от Световната купа в Ташкент, Узбекистан.

Те станаха шампионки в многобоя в събота, а в неделя прибавиха злато на пет обръча и бронз на три ленти и две топки.

Макар че Българската федерация по художествена гимнастика обичайно не им спести рецензии поради позволени неточности, представянето на девойките на старши-треньорката Весела Димитрова като че ли следва постоянна наклонност към призовите места.

Седмица преди Ташкент, те завоюваха злато в многобоя и петте обръча и бронз с две топки и три ленти на Световната купа в София. Това беше техният формален дебют на огромно съревнование като отбор.

"Композициите на нашите девойки са класа, същински шедьоври, които описват история с апарат, тяло и танц. За страдание, обаче, се позволяват съществени неточности и към момента не можем да забележим съчетанията по метода, по който са замислени да наподобяват и да влияят ", показаха от федерацията на формалната си страница във Facebook в неделя.

Капитанката на новия български отбор Вая Драганова е единствено на 18 години. Някои от другите девойки са били дълги години в самостоятелното направление, какъвто е казусът с 23-годишната Петя Борисова .

Друга от по-опитните гимнастички е Женина Трашлиева на 24 години. Неотдавна тя споделя пред, че “без компликации не става, във всяка една сфера има компликации, това е обикновено - значимото е да ги преодоляваме ”.

Елена Георгиева чака, че новите съчетания от новия олимпийски цикъл - пет обръча и комбиниране с топки и ленти, ще помогне на гимнастичките да показват нови придвижвания и детайли, с цел да се “открои артистичността ”.

“Ще изпъкнем с някои по-трудни и забавни детайли, с повече стъпки и танцови придвижвания ”, закани се още през януари Биляна Везирска , а Камелия Петрова тогава даде обещание “много разнообразни и забавни композиции ”.

Последното момиче от новия състав на ансамбъла - София Иванова , се причисли към тима през февруари. Дотогава тя се състезаваше самостоятелно.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР