Те са със спрени права заради употреба на забранен синтетичен

...
Те са със спрени права заради употреба на забранен синтетичен
Коментари Харесай

Победителите в маратона на София с допинг, може да им отнемат медалите

Те са със спрени права поради приложимост на неразрешен синтетичен анабол

Победителите в тазгодишния маратон на София Юсеф Сбаи (Mароко) и Виктория Хапилина (Украйна) са със спрени права поради приложимост на неразрешения синтетичен анабол ЕПО, оповестиха от Athletics Integrity Unit, представени от gong.bg.

Любопитно е да се означи, че Сбаи, който има и италианско поданство, завоюва и маратона във Варна, който се състоя след софийския, като това му донесе облага от 15 000 лв.. Хапилина завоюва в столицата с най-хубавото време в историята на надпреварата - 2.27.59 часа.

Във връзка с оповестената от Athletics Integrity Unit (AIU) информация уредниците на Wizz Air София маратон декларират:

Wizz Air София маратон се гордее с политиката си на нулева приемливост към допинга. Като към този момент одобрено съревнование от международен сан с „ Бронзов етикет " в леката атлетика, ние сме дейни и безкомпромисни в прецизното съблюдаване на антидопингови начинания. Нашата поддръжка в „ Програмата за феърплей в атлетиката " е образец за уговорката ни за чист спорт. Според условията на купата „ Бронзов етикет " осигуряваме интернационален допингконтрол и вземането на най-малко 6 проби от призьорите във всяко издание на надпреварата.

Новината за краткотрайно прекъсване правата на спечелилите в Wizz Air София маратон 2020 е ясно обръщение към тези, които имат намерение да се състезават с машинация и нечестни средства.

Заедно с нашите сътрудници, спонсори и градските управляващи, ние оставаме мощно ангажирани за феърплей и чист от допинг спорт.

Организаторите на маратона ще изчакат крайното решение на Международната атлетическа федерация (World Athletics) преди да пренаредят класирането и премиите на призьорите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР