Те са провели първото от поредицата проучвания за поведенческите промени

...
Те са провели първото от поредицата проучвания за поведенческите промени
Коментари Харесай

Жените смятат, че мъжете с маски са по-привлекателни

Те са провели първото от поредицата изследвания за поведенческите промени вследствие на пандемията и са открили, че дамите изпитват по-силна благосклонност и привличане към мъжe, чиито лица са отчасти скрити от маска.

Резултатите от проучването, оповестено в списание Cognitive Research: Principles and Implications, са в внезапен контрастност с това, което се смяташе преди пандемията - че маските са прерогатив на болните.

„ Нашето изследване демонстрира, че пандемията е трансформирала метода, по който възприемаме хората, които носят маски. Когато забележим някого с маска, ние към този момент не мислим, че този човек е болен и че би трябвало да го заобикаляме ", споделя доктор Майкъл Луис, специалист по логика на психиката на лицеизраза и един от водещите учени в проучването.

Проучването е извършено през февруари 2021 година, седем месеца откакто маските станаха наложителни в Обединеното кралство. Участничките - 43 дами на възраст сред 18 и 24 години, са имали задачата да оценят по 160 фотоси на мъжки лица...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР