Застанали по невероятен начин, двете части на монолитния камък балансират

...
Застанали по невероятен начин, двете части на монолитния камък балансират
Коментари Харесай

Гигантска скала, срязана като с лазер – извънземни ли са го направили?

Застанали по необикновен метод, двете елементи на монолитния камък балансират съвършено – и необяснимо – върху дребните си каменни пиедестали. Скалната групировка Ал Наслаа е добре проучена от геолозите, само че идеално верният прорез през средата ѝ към момента ги озадачава.

Интернет гърми: „ Трябва да са били изнъвземни! ” Учените не отхвърлят и земни аргументи. Върху гигантския скален откъслек от пясъчник с антични принадлежности са гравирани фигури, оприличавани на козирози, коне и хора. Но към момента няма достоверно пояснение кой или какво е разполовило камъка с съвършен отвесен прорез. Нито пък по какъв начин балансират двете половини, оделени единствено на сантиметри.

Позовавайки се на геолога и геофизик Тим Рестън от Университета на Бирмингам, Daily Mail написа, че цепнатината е „ естествена фрактура ”, причиненявана нормално под въздействието на температурните разлики денем и нощта в пустинята. Близка по концепция е и теорията, че в продължение на милиони години в в началото дребната цепнатина е влизала вода и замръзвайки...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР