Започна гласуването за личности, чиито фотографии ще бъдат изобразени на

...
</TD
>Започна гласуването за личности, чиито фотографии ще бъдат изобразени на
Коментари Харесай

Започна гласуването за бележити личности от Пловдив

Започна гласуването за персони, чиито фотографии ще бъдат изобразени на тетрадките за първокласниците от Пловдив и региона. Инициативата е на претендентите за народни представители от коалиция " Българска социалистическа партия за България “ в Пловдив. Те взеха решение да финансират изработването на специфични училищен тетрадки за децата, които прекрачват за пръв път учебния предел, вместо да отпечатват предизборни плакати на листата си. 

Списъкът с имената е селекциониран благодарение на историци и музейни служащи. В него са включени известни хора, оставили дълбока диря в публичния живот на града – военачалник Данаил Николаев, Душо Хаджидеков, Златю Бояджиев, Йоаким Груев, Константин Стоилов, Кирил Български, Найден Геров, Недко Каблешков, Натанаил Охридски, Христо Г. Данов, Цанко Лавренов. Албумът и късите биографични информации .

Гласуването за избор на бележитите персони е в особено основаната анкета в обществената група във фейсбук " Личности - Пловдив “. Всеки може да направи своя избор до 22 септември – Денят на независимостта на България, .

Вие ще решите кои историческите персони, свързали живота си с Пловдив, ще бъдат отпечатани върху кориците на тетрадките на децата. Учебните принадлежности ще бъдат подарени на първокласниците директно след изборите, с цел да не бъде атакувана самодейността като предизборна агитация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР