За втори път ученици от Болградската община, Украйна, посещават Бургас.

...
</TD
>За втори път ученици от Болградската община, Украйна, посещават Бургас.
Коментари Харесай

Бъдещи студенти от Болград посетиха Бургаския университет Проф. д-р Асен Златаров

За повторно възпитаници от Болградската община, Украйна, посещават Бургас. Тази година, още веднъж в границите на съглашението за съдействие сред Бургаски университет " Проф. доктор Асен Златаров " и Общински съвет Болград, дойде група от 15 деца от 8-ми до 10-ти клас. Всички те имат ползи в областта на IT технологиите, оповестиха от образователното заведение.

Учениците бяха посрещнати от ректора на университета проф. доктор Христо Бозов и от зам.-ректора проф. доктор Сотир Сотиров.

" При нас ще се запознаете с достижения на науката и техниката, а вратите на университета постоянно са отворени за вас “, сподели проф. Бозов.

Проф. Сотиров показа на учениците модерната база за проучване на софтуерни специалности. Бъдещите студенти се " срещнаха “ и с роботите на висшето учебно заведение и на място видяха опциите на изкуствения разсъдък.

Представителите на Общинския съвет на Болград, които проведоха пътуването и придружиха групата, благодариха на управлението на университета за отличното партньорство.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР