В Европейския ден без автомобили - 22 септември, безплатно в

...
</TD
>В Европейския ден без автомобили - 22 септември, безплатно в
Коментари Харесай

Безплатен градски транспорт в Русе, вижте кога

В Европейския ден без коли - 22 септември, гратис в транспортните средства на Общински превоз ще пътува по 1 компаньон на дете до 10-годишна възраст, притежаващо карта за пътешестване в градския превоз. Това е една от множеството начинания, отдадени на Европейската седмица на подвижността, оповестиха на сайна на Община Русе.

На 22 септември /петък/ от 9 до 17 ч. Община Русе ще затвори за влизане на МПС улиците " Хан Крум “ и " Хан Аспарух “, като там ще бъде ситуирана измерваща чистотата на въздуха станция.

На този ден Сдружение " Вело-Русе “ ще показва и придвижване по контра-флоу/насрещни велосипедни алеи/ в затворения сектор.

На 20 септември /сряда/ от 16  до 18 ч. в Парка на младежта при започване на алея " Перистери “ ще се проведат няколко събития като част от акцията.

Деца от няколко детски градини ще рисуват на тематика " Автомобили на бъдещето “.Възпитаниците на ДГ " Чучулига “ и СУЕЕ " Св. Константин-Кирил Философ “ ще рисуват с тебешир на тематика " Пестене естествените благосъстояния на планетата, посредством екологичното напредване и консумиране на човешката ни сила “, научи Ruse.24.bg .

Ще има викторина с въпроси, свързани с град Русе, безвредното придвижване и различното напредване. Фондация " СпоДари “ ще организира образование под формата на игра за децата.

На алея " Перистери “ ще бъде ситуиран и щанд на " Тумба сълюшънс “. Участниците ще могат да се записват в създаденото от тях мобилно приложение WeRide.

Европейският ден без коли се организира годишно на 22 септември. Идеята за него произлиза от Франция и се реализира за първи път през 1998 година Това е интернационална акция, по време на която централните зони в доста градове на Европа се затварят за автомобилно придвижване.

Целите на акцията са образуване на екологосъобразно мислене, а също по този начин и метод на живот измежду европейските жители, разяснителна активност върху отрицателните страни на автомобилния превоз в градски условия, разпространение на различните способи на превоз в огромните градове, в това число по-широкото потребление на публичния превоз, проява на концепцията, че животът без коли освен е вероятен, само че и по прелестен. Европейски ден без коли цели понижаване на шума и нездравословните излъчвания на газове във въздуха, както и възстановяване на качеството на живота в огромните градове.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР