Тържествена заря – проверка по случай трети март – Националния

...
</TD
>Тържествена заря – проверка по случай трети март – Националния
Коментари Харесай

Тържествена заря – проверка за трети март събра десетки благоевградчани в центъра на града

Тържествена заря – инспекция по случай трети март – Националния празник на Република България се организира довечера в Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус “. В нея присъединяване взеха военнослужещи от Трето бригадно командване с пълководец полк. Митко Балтов.

В свое слово кметът на Община Благоевград Илко Стоянов посочи, че от дистанцията на времето ние можем да оценим чутовния героизъм, който правят нашите предшественици, с цел да може България да се освободи след 500 години иго.

В церемонията присъединяване взеха още регионалният шеф Стоян Христов, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, общински съветници, общественици, културни дейци и жители.

Програмата във връзка 3-ти март в Благоевград продължава и на следващия ден от 10.30 часа с обред по полагане на венци и цветя на паметната плоча на мястото, на което горноджумайци посрещат войските на IV Мариуполски полк, отпред с майор Иван Павлович Орлински.

Непосредствено по-късно ще стартира и тържествено шествие по улица " Трети март “, което ще стигне до площад " Македония “. Там в 11.00 часа ще бъде повдигнат националният байрак на Република България. Ще бъде отслужен и молебен за здраве и благополучие на българския народ, след което ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев.

С присъединяване в празненствата се включват и Бригадно командване - Благоевград, Представителен духов оркестър на Сухопътни войски на Република България и РК " Традиция “, Сдружение " 14-ти пехотен Македонски полк “ и Младежки парламент - Благоевград.

На 3 март от 11.30 часа ще се организира и Урок по родолюбие пред Регионален исторически музей.

Във връзка с утрешните празнувания в регионалния център ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването. Ограниченията за придвижване на коли са в действие от 09.30 часа до 10.30 часа, като касаят следните пътни артерии:

- ул. " 3-ти март “ - в частта от кръстовището, формирано с ул. " Васил Априлов “ до пл. " Освобождение;

- ул. " Цанко Церковски “ - в частта от кръстовището, формирано с ул. " Петър Ичев “ до самия ѝ край;

- пространството пред паметната плоча, на мястото на посрещането на съветските войни с майор Орлински през 1878 година (при централния вход на стадион " Христо Ботев “).

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР