Сума в размер на 53 000 лева одобриха бургаските общински

...
</TD
>Сума в размер на 53 000 лева одобриха бургаските общински
Коментари Харесай

Нови класни стаи ще има в училището в Сарафово

Сума в размер на 53 000 лв. утвърдиха бургаските общински съветници за финансово подкрепяне на ОУ " Христо Ботев “ в кв. " Сарафово ", съобщи кореспондент на " Фокус ". Средствата са за реализиране на ремонт на пространствата и отделяне на класни стаи.

В момента се построява новият корпус на учебното заведение, който се чака да бъде приключен и оборудван при започване на идната календарна година. До неговото довеждане докрай и въвеждане в употреба бе належащо да се обезпечат спомагателни пространства в съществуващата образователна постройка.

В кв. " Сарафово " казусът с дефицита тук-там е най-осезаем. На 22 май завърши първи стадий от кандидатстването за банкет в първи клас. При оповестени 44 места (две паралелки) за първокласници, подадените заявки до този миг са 62, които би трябвало да бъдат обособени в три паралелки.

" Приемът в 1 клас ни завари много обезпокоени. Трябва незабавно да отворим 2 класни стаи. Едната ще е вътрешна, а втората ще я изградим във физкултурния салон. В момента обследваме нов терен за ново учебно заведение, интензивно построяваме и новата постройка в " Сарафово ", уточни кметът Димитър Николов.

" Кандидатстващите деца в ОУ " Христо Ботев " са една паралелка допълнително. Надявам се ремонтните действия да се извършат още през лятото, с цел да могат всички деца, които са класирани, само че за които сега няма класна стая, да имат такава ", съобщи. инж. Виолета Илиева, ръководител на Постоянната комисия по обучение и изповедание към Общинския съвет в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР