Старт на строителството в Бургас на най-големия завод за бронирани

...
</TD
>Старт на строителството в Бургас на най-големия завод за бронирани
Коментари Харесай

Голям инвеститор избра Бургас

Старт на строителството в Бургас на най-големия цех за бронирани коли на International Armored Group (IAG) бе даден през днешния ден, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

За реализацията на плана е планувана първична инвестиция 20 млн. лева от страна на IAG. Община Бургас ще финансира действия по създаване на техническа и довеждаща инфраструктура. Новият цех ще бъде на повърхност от 150 000 кв. м, като за енергийната успеваемост на постройката ще допринесат покривните фотоволтаични съоръжения.

Очаква се фабриката да сътвори минимум 300 работни места, като за първи път български експерти ще имат опция да създават бронирани машини по международен НАТО стандарт на територията на България.  

" Теренът е подобаващ като логистика. С поддръжката на Българската организация за вложения и Министерство на стопанската система ще развием инфраструктурата, която ще даде опция за реализирането и  на други сходни вложения в тази част на града. Това са нови работни места, нови благоприятни условия. Това е опция за нови компании, които ще създават елементи и окомплектоващи елементи, които ще се включат в асамблирането на другите военни машини. Това значи, че в района ще има търсене и висока претовареност ", означи при символичната първа копка кметът на Бургас.

Домакин на събитието бе притежателят на международния производител IAG – доктор Антон Стефов. Официални посетители бяха още изпълнителният шеф на Българска организация за вложенията Богдан Богданов, както и основни представители на новаторския бизнес на отбранителната промишленост от България, ОАЕ, Турция, Съединени американски щати, представители на локалната и национална власт.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР