Скандал между проверяващи и хоспис. Комисията за защита на потребителите

...
</TD
>Скандал между проверяващи и хоспис. Комисията за защита на потребителите
Коментари Харесай

Скандалът в медицинския хоспис в Пловдив се разраства

Скандал сред проверяващи и приют. Комисията за отбрана на потребителите опита да влезе на инспекция в " Милосърдие ", само че от приюта затвориха вратите с обяснението, че са в болничен.

Скандалът се развихри през днешния ден преди обед, часове откакто родственици, настанили околните си в приюта, се оплакаха. Проверяващите от КЗП желаеха да видят договорите с потребителите и клаузите в тях. Междувременно е подаден нов сигнал за неточно отношение в същия приют. Този път за взети пари, без осъществена услуга.

Албена живее в Съединените щати към този момент 18 години. Преди 4 години бащата ѝ получава инсулт. След дълъг престой в болница, му би трябвало непрекъснато наблюдаване и медицински грижи. Близките се свързват с приют " Милосърдие " и шефката им желае капаро.

" Като човек, който живее в естествена страна попитах за документ, че сме платили, тя сподели " Няма проблем, аз нали ви познавам ". Оставихме парите и на 6 март 2018 година трябваше да го преместим, само че от болничното заведение ни се обадиха, че той рано сутринта е умрял “, споделя Албена пред БТВ.

Жената осведоми приюта и си желае парите назад.

" Каза, че капарото не се връща и беше много груба. Поисках контакт със притежателя, само че не получих отговор “, добави Албена.

Ето и позицията на Теодора Пидромова – шеф на приют " Милосърдие ":

- Случвало ли се е да вземете капаро и да не върнете парите на хората?

- Няма да ви кажа " да ", тъй като не знам защо става въпрос.

- Всеки път ли издавате документ при взимане на капаро?

- В момента не се усещам добре, в болнични съм, тъй че просто завършвам диалога. В контракта всичко е разказано, координиран е с юристите.

" След като не е почнало осъществяването на контракта всичко, което е обещано по него, е недължимо обещано. Трябва да ги върне “, изясни юрист Людмил Рангелов.

Ако сумата не бъде върната непринудено, може да се заведе дело.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР