С разпит на един свидетел и изслушване на вещи лица

...
</TD
>С разпит на един свидетел и изслушване на вещи лица
Коментари Харесай

Ето колко е било кръвното на шофьора, причинил смъртта на трима на Пловдив - Асеновград

С разпит на един очевидец и чуване на движимости лица продължи през днешния ден делото против Иван Костов, който аргументи гибелта на трима души при свирепа злополука на пътя Пловдив - Асеновград, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

Инцидентът е от 5 май 2019 година, а съгласно държавното обвиняване Костов е нарушил разпоредбите за придвижване, шофирайки своя джип  " Мерцедес " ML 270. Той навлязъл в лентата за насрещно придвижване, изгубил ръководство на автомобила и блъснал челно със скорост от 80 км/час пътуваща към Асеновград " Тойота ". Вследствие на злополуката умират Стоян Гечков (66 г.), Вергиния Чаушева (63) и Роза Абаджиева (42).

Ако 73-годишният Костов бъде приет за отговорен, законът планува за сходно действие отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Днес показания първо даде Красимир Кетев, който е карал зад колата на обвинения и е очевидец на случая. " Джипът " Мерцедес " се движеше 30-40 метра пред мен. Аз карах с към 70 км/час, а той с над 80 км/час. Беше много по-бърз от мен и дистанцията сред двете коли непрекъснато нарастваше ", съобщи в правосъдната зала Кетев. След това той видял, по какъв начин управляваният от Иван Костов автомобил внезапно навлязъл в насрещното платно и се блъснал в мантинелата.

След него беше призната съдебно-медицинска експертиза, направена от двама лекари движимости лица. Те бяха безапелационни, че питиета със наличие на кофеин по никакъв метод не могат да оказват въздействие върху дейностите на медикаментите, които е приемал подсъдимият.

Освен това лекарите потвърдиха, че няма по какъв начин да се потвърди, че Иван Костов е получил синкоп - краткотрайна загуба на схващане с следващо непринудено и бързо възобновяване, каквото е изказванието на отбраната.

" Обичайно синкопът има предхождащи (предупреждаващи) признаци. Най-често се случва, когато кръвното налягане е прекомерно ниско, както и при невисок сърдечен пулс, само че не може да се направи обобщаващо мнение за всички хора. Например някои изявени спортисти имат невисок пулс (40). За тях това е обикновено, само че за други човеци може да има съдбовен темперамент ", обявиха още медиците.

След това стана ясно, че при идването на медицинския екип на мястото на злополуката е бил изработен обзор на Иван Костов, като кръвното му налягане е било 140/80.

На днешното съвещание обаче поради професионални задължения отсъстваха движимостите лица, изготвили комплексната правосъдно психиатрична и психична експертиза. Тъй като юристите на подсъдимия държаха да им зададат няколко въпроса, това ще стане на идващото съвещание, планувано за 7 февруари 2023 година от 13,30 часа. Тогава се чака подсъдимият Иван Костов за първи път да приказва пред съда за случилата се преди повечме от 3 години покруса.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР