Русенската опера ще представи концерта Мария Калас - гласът на

...
</TD
>Русенската опера ще представи концерта Мария Калас - гласът на
Коментари Харесай

Русенската опера ще представи концерта Мария Калас - гласът на столетието

Русенската опера ще показа концерта " Мария Калас - гласът на столетието " довечера в зала " Филхармония " в крайдунавския град. Това заяви пиарът на културния институт Диана Димитрова. 

Програмата включва арии и дуети от Росини, Белини, Верди, Сен-Санс, Масне и Пучини, които са били част от репертоара на известната оперна певица Мария Калас. 

В концерта ще вземат участие тенорът и пианист Георгиос Филаделфевс, сопраното Цветелина Василева, тенорът Борис Луков. Диригент на оркестъра на Русенската опера ще бъде Вилиана Вълчева. 

" Вълнувам се доста, че ще вземам участие в този концерт, тъй като е обвързван с името на най-голямата оперна певица за всички времена ", споделя Цветелина Василева.

По думите й Калас е " най-въздействащата изпълнителка в операта, библията на операта ".

" Като човек, който много надълбоко в сърцето си държи мемоари и картини от певицата Мария Калас, считам, че ще прозвуча извънредно забавно за русенската аудитория ", споделя Георгиос Филаделфевс. 

По думите му публиката би трябвало да чака същинско странствуване в света на оперната певица, предават от Българска телеграфна агенция.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР