Ремонтите по пътната инфраструктура в пловдивския район Южен се форсират,

...
</TD
>Ремонтите по пътната инфраструктура в пловдивския район Южен се форсират,
Коментари Харесай

100 000 жители на Кючука се лишават от основна пътна връзка за 6 месеца

Ремонтите по пътната инфраструктура в пловдивския регион " Южен " се форсират, с цел да се обезпечи опция за напредване след затварянето на Бетонния мост, предава Plovdiv24.bg .

, а същинската работа по демонтажа да стартира най-късно през май. Според индикативния график, обектът би трябвало да бъде завършен най-късно до 15 ноември. Това значи, че за тези 6 месеца 100 000 поданици на Кючука се лишават от съществена пътна връзка с останалата част на Пловдив.

В региона сега се работи по три огромни инфраструктурни плана - Южния обходен колектор на държавното сдружение ВиК и общинските обекти пробив " Модър - Царевец " и ремонт на " Кукленско шосе ". След затварянето на Бетонния мост за реорганизация от държавното сдружение НКЖИ, единствените настоящи връзки на " Южен " с града остават надлез " Родопи " и Коматевския транспортен възел. 

Имаме дати за отваряне на някои сектори, разяснява за медията ни районният кмет. Вчера той е бил на ревизия на " Кукленско шосе " и е видял, че на обекта са струпани 30 служащи. Ремонтът се прави от " Европейски пътища ", които са уверили кмета, че ще приключат с източното платно до 6 април. След отварянето му машините на компанията ще се изтеглят към митницата в западното платно до индустриалната зона да продължат работата. 

Ситуацията в региона ще се успокои още повече след частичното отваряне на " Александър Стамболийски ". Преди затварянето на Бетонния мост би трябвало да бъдат отворени две точки на булеварда, едната от които е пред хипермаркет " Рила ". Другата е кръстовището на " Никола Димков " и " Стефан Стамболов ", където следва да се свърже водопроводът за права вода.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР