Посланикът на Република Гърция Н.Пр. Алексиос Мариос Либеропулос беше на

...
</TD
>Посланикът на Република Гърция Н.Пр. Алексиос Мариос Либеропулос беше на
Коментари Харесай

Здравко Димитров се срещна с посланика на Гърция

Посланикът на Република Гърция Н.Пр. Алексиос Мариос Либеропулос беше на първото си посещаване в Община Пловдив, където беше признат от кмета.

Една от главните тематики, които двамата разискаха беше ориста на постройката на Генералното консулство на Гърция в Пловдив, която се намира на ул. “Преслав " 10 и е монумент на културата.

" Посетих постройката, с цел да се срещна персонално в какво положение е и какъв ремонт е необходим. Ще изпратя писмо до Република Гърция, в което ще предложа варианти за нейното прилагане и ще чакам подпомагане от тяхна страна, тъй като е тъпо такава красива постройка да бъде необитаема “, изясни Негово Превъзходителство Либеропулос.

По думите му един от разновидностите е ремонтът на постройката да бъде финансиран от гръцки компании в Пловдив и по-късно тя да бъде отдадена чартърен или да се трансформира в гръцки културен център. Друга опция е зданието да служи като езикова школа, където да се организират извънкласни занимания за учениците.

Посланик Либеропулос изрази поддръжка и за присъединението на България към Шенген. " Гърция застава твърдо зад България по въпроса за присъединението към Шенгенското пространство. Ние, като ваши съседи, сме изключително заинтригувани от това и ви пожелаваме да се случи в най-скоро време “, заяви  Негово Превъзходителство.

В края на срещата кметът връчи на гръцкия дипломат признателен адрес и плакет за приноса на гръцкото посолство в превъзмогването на рецесията от Covid – 19.

" Благодаря за поддръжката и се надявам и отсега нататък да запазим отличното добросъседско съдействие. Нека всички балкански страни да живеем в дух на взаимност и съгласие “, пожела кметът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР