Поредното заседание на делото срещу Тротинетката, Чеченеца и Куката, обвинени

...
</TD
>Поредното заседание на делото срещу Тротинетката, Чеченеца и Куката, обвинени
Коментари Харесай

Тротинетката: Не ми викай Даниел, ще се хвърля от покрива

Поредното съвещание на делото против Тротинетката, Чеченеца и Куката, упрекнати в непочтено държание, при което на обществено място е унижено човешко създание, е на път да трансформира процеса във фарс. Тримата интернет герои, подкрепени от близки другари, един от които малолетно девойче, се пробваха да извърнат правосъдната зала на кръг за разпра с частния им обвинител Денислав Делчев. 

Колко пари има в сметката? Къде са парите? - това бяха двата въпроса, които вълнуваха подсъдимите и които те зададоха на Денислав, предава  Plovdiv24.bg .

Миналия април гръмна скандал откакто в обществените медии бе разпространен  видео клип, на който се виждат Тротинетката, Чеченеца, Куката и вързан с каишка като куче юноша. Действието се развива в огромен търговски център в Пловдив пред очите на гости. Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по случая и образува досъдебно произвеждане за осъществени хулигански дейности по отношение на момче със специфични просветителни потребности.

" Видях едно момче на колене, което лазеше, и една жена, която снимаше. Изглеждаше като режисура, тъй като предната седмица бяха пристигнали известни актьори и даваха подписи на същото място ", спомни се през днешния ден служителка от заведение на етажа, на който се е разиграла сценката. 

Клипът е бил предаван онлайн във фейсбук. Варненецът Милен Стаматов е съумял да го изтегли преди да бъде заличен от основателите му и по-късно го е разгласил през своя профил, само че в скъсен вид, по хуманни и морални аргументи. Така казусът добива скандална популярност в цялата страна. 

Самият Денислав Делчев описа, че клипът, в който лае и извършва като куче командите на Тротинетката, в действителност е третият, в който се е снимал с тях. И трите пъти медиатор бил сътрудника му Стоян. Първият бил сниман в огромен хипермаркет на " Пещерско шосе ", когато бил качен на раменете на Чеченеца. Вторият път влезнал в ролята на сервитьор на гироси за Стоян и Чеченеца. Призна, че тогава се забавлявал и нямал срещу да го снимат. Последният път обаче изпитал терзание, а когато видял готовия клип му станало гадно. Спомни си, че Куката довел някакви възпитаници за аудитория и им споделил за него, че е негов плебей.

Тротинетката, Чеченеца и Куката настояват, че Денислав не е психологично болен, самичък е предложил да се снима и даже им платил 20 лв.. Тримата се пробваха да завоюват медиите на своя страна, а Тротинетката прояви любезност в опит да се запознае с публицистите. На въпрос " Ти кой си? ", отговори: " Емили ", а на уточнението " Ааа, Даниел ", реагира мълниеносно с думите: " Не ми казвай по този начин, ще се хвърля от покрива ".

Адвокатът на младежа, сниман в унизителния клип, е окуражен за изхода на делото.

За идващото съвещание на 14 март от 13,30 ч. наложително ще бъдат доведени две свидетелки, които са отсъствали неоснователно към този момент два пъти. Наложена им е санкция от по 100 лв. на всяка. Предстои да се изслушат и движимости лица.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР