Под засилена охрана, в присъствието на главния секретар на Областна

...
</TD
>Под засилена охрана, в присъствието на главния секретар на Областна
Коментари Харесай

Под засилена охрана в Пловдив бяха получени хиляди бюлетини

Под засилена защита, в наличието на основния секретар на Областна администрация Георги Янев и ръководителите на 16 РИК и 17 РИК Калоян Сухоруков и Янко Радунчев, от печатницата на Българска народна банка през днешния ден бяха получени 597 600 хартиени бюлетини за идния избор. За 16 МИР – Пловдив град те са 307 500  и незабавно бяха натоварени и отпътуваха за шестте региона на града. Бюлетините за 17 МИР – Пловдив-област са общо 290 000 като те бяха разтоварени в Областна администрация, а на следващия ден по график ще бъдат раздадени на общините.

Транспортирането им ще бъде охранявано от чиновници на ОД на МВР-Пловдив, уточни  Георги Янев. Той заяви, че в петък в складова база в Пловдив, още веднъж под засилена полицейска защита, ще дойдат и машините за електронно гласоподаване като общият им брой е 954 - 506 броя са избрани за секциите в града и 448 за региона.  Хартиените бюлетини и машините ще бъдат разпределени по секционни комисии в събота, когато ще стартира и подреждането на самите пространства от членовете на СИК. 

Припомняме, че по предварителни данни на ГРАО на парламентарните избори на 2 октомври в Пловдивска област ще гласоподават общо 595 755 души. В Пловдив-град с право на глас са 306 238 души, а в Пловдив област – 289 517.  

Общо 981 ще са изборните секции на територията на Пловдивска област като 459 са в Пловдив-град, а останалите 522 са в Пловдив-област. До момента за хората с трайни увреждания са образувани общо 12 преносими изборни секции -  3 са в Пловдив и 9 в региона.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР