Почистването на растителността на река Марица стана повод за словесна

...
</TD
>Почистването на растителността на река Марица стана повод за словесна
Коментари Харесай

Кметът към съветници от ДБ: Евтин популизъм, всячески пречите

Почистването на растителността на река Марица стана мотив за словесна битка сред кмета на Пловдив и общинските съветници от Демократична България. В началото на днешната сесия от Демократична България насочиха публично на микрофон запитване от коритото на реката, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Трудно намирам думи да отговоря на подобен на ниска цена популизъм. Бяха дадени 9 милиона лв. от държавното управление на ГЕРБ за почистването на реката, вие спряхте осъществяването и парите бяха върнати. В момента има социална поръчка. Не сме спрели нито за ден, нито за час да мислим за този проблем. Стига популизъм, наближават избори, нищо не печелите от това " - отговори кметът.

Съветникът напомни, че от Демократична България към този момент 2 години повдигат този въпрос и не получават съответен отговор. " Казвате, че ние сме попречили на почистването на река Марица – това изрично не е истина, тъй като има закон и той споделя по кое време социална поръчка може да се разпорежда непосредствено. Агенцията за публични поръчки извърши инспекция и спря тази поръчка " - сподели юристката. 

Кметът не остана задължен и продължи: " Лично един ваш сътрудник се обади на Родопски (б.а. - зам.-кмета по финанси ). Всячески пречите. Осигурете 9 милиона в този момент де. Когато имаше пари, вие – не по тоя метод, по различен метод. А казусът е един, за всички пловдивчани ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР