Почетен плакет за Община Русе получи кметът от Националната параолимпийска

...
</TD
>Почетен плакет за Община Русе получи кметът от Националната параолимпийска
Коментари Харесай

Пенчо Милков получи почетен плакет от параолимпийци

Почетен плакет за Община Русе получи кметът от Националната параолимпийска организация, оповестиха от общината. Отличието бе връчено от ръководителя на Спортен клуб " Олимп – спортът е равнопоставен " Георги Гаев за положителното съдействие и поддръжка от страна на локалната администрация за образуване на спортни надпревари за хора с увреждания.

" Вашите състезатели постоянно са показвали мощ на духа и храброст, от които всички ние можем да почерпим ентусиазъм ", обърна се кметът Милков към ръководителя на клуба. Той благодари за оказаната чест и съобщи, че и отсега нататък Община Русе ще бъде отворена към решение проблемите на хората в неравностойно състояние, на които ще бъдат оказвани нужната поддръжка и внимание, с цел да се насърчи интензивният им метод на живот и личностното и физическото им развиване.

По време на срещата беше разисквано провеждането на бъдещи спортни надпревари, които да привлекат нови членове в спортния клуб, както и присъединяване в национални шампионати за хора с увреждания. От своя страна Георги Гаев изрече благодарност за поддръжката на Община Русе, която за последните 4 години посредством Програма " Спорт " е подкрепила финансово 6 спортни прояви на " Олимп – спортът е равнопоставен “.

Припомняме, че Община Русе поддържа активността и на Семеен кодекс за интеграция " Дунав 2013 ", чиито членове имат зрителни увреждания. Членовете на клуба се състезават най-вече на национално равнище, като определените от тях дисциплини са канадска битка, лека атлетика, състезателен лов на риба, спортна табла, пукотевица с лък, туризъм, шахмат и шоудаун.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР