Пловдивският адвокат Тодор Кръстев сподели няколко съвета как пловдивчани

...
</TD
> Пловдивският адвокат Тодор Кръстев сподели няколко съвета как пловдивчани
Коментари Харесай

Известен пловдивски адвокат: Не се карайте с жената в жегата

Пловдивският юрист Тодор Кръстев показа няколко съвета по какъв начин пловдивчани да преодоляват адската горещина, която е налегнала града през последните дни. Във фейсбук той написа следния пост, видя  Plovdiv24.bg:

ЧЕСТИТО ЛЯТО ИЛИ НЯКОИ ОСОБЕНОСТИ НА ПЛОВДИВСКИТЕ ЖЕГИ

Горещините в Пловдив през юли са нещо наложително. Толкова е горещо, че даже прословутите пловдивски смешки по тематиката, са леко неуместни. Горещините тук са предстоящи по това време на годината и се одобряват за нещо естествено и разумно. И въпреки всичко имат своите особености, а през годините са се наложили някои правила, които, в случай че не се съблюдават, поносимостта се трансформира в нетърпимост. И по този начин:

- Горещниците стартират при започване на юли, само че добре е да се знае, че същинският пик идва в края на юли и през първите дни на август.

- Тук жегата е константна големина. Захапала един път града с желязната си хватка, стартиране няма, или най-малко не очаквайте това да се случи преди 20 август.

- Навсякъде другаде нощно време се захлажда, само че не и тук, просто не

подхранвайте сходни илюзии. През нощта хладно няма да ви стане, по тази причина не се лъжете да отваряте порти и прозорци по-рано от 1-2 часа сутринта. То и тогава няма да ви стане по-хладно, само че въпреки всичко е добре да влезе малко пресен въздух.

- Ако имате работа, излизайте заран рано, тъй като по-късно става ужасно. След 11, та чак до 20 часа, разходката навън може да се дефинира като опит за съзнателно източване на Здравната каса.

- Ако нуждата ви накарате да не спазите горния часови график, запомнете, че се върви постепенно и с плавни придвижвания. Те - пловдивчани, общо взето и по това се познават. Ако бързате рискувате да се почувствате като сварени в личен сос, а облеклата ви ще изгледа с пренебрежение и бачкаторът от близкия градеж.

- Ще останете излъгани, в случай че си мислите, че в парковете е по-хладно. Нищо сходно - може да няма директна слънчева офанзива, само че задухът е огромен. Въздух няма, а се усеща и доста противен парников резултат.

- Ако ви натисне жадност, седнете в някое кафе наложително. Прави ще изпиете повече, ще ви стане тежко, а това е противопоказно.

- Пийте единствено студени питиета. Мантрата, че жегата се избива с нещо горещо, тук не работи. Колкото по-студено, толкоз по-добре. Може и сладолед, само че наложително да е бял и сметанов, без разните му там оцветители, ядки, плодове и заливки, които единствено ще ви накарат да почувствате още по-зверска жадност.

- Проявявайте наложително взаимност. Вероятността да се натъкнете на човек, който се нуждае от помощ, не е дребна.

- Не употребявайте алкохол. Това през юлските горещници в Пловдив си е напряко опит за самоубийство. А в случай че се постанова, правете го късно вечер, а и наложително би трябвало да е създаден от пловдивски компании. Само те знаят какво да прибавят, с цел да се обезврежда нездравословното влияние през жегите.

- Не се карайте и не спорете. Според Стефчо Автографа това увеличавало вътрешното напрежение, а оттова се покачвало кръвното налягане, което водело до нарушен хомеостазен механизъм, а това било единствено на крачка от прегряването. Не разбрахте нищо, нали. И аз, само че щом Стефчо по този начин твърди, значи е правилно. Надали има филибелия, който да прекарва повече време по улиците.

- В къщи не пускайте прахосмукачка, мощно музика, по този начин също не се карайте с жена си и децата, колкото и да ви се желае. Това може да накара някой комшия да ви позвъни, с цел да ви направи забележка, вие да го поканите, което обезсмисля горния съвет за отвод от алкохола.

- В градския превоз наложително стойте до някоя от вратите. Тъй като едва ли ще случите на климатик, периодическото отваряне и затваряне на вратите по спирките, несъмнено има охлаждащ резултат.

- След като се приберете, не се напъхвайте незабавно под душа. Изчакайте да стане най-малко 20 часа, когато всички към този момент са се прибрали и налягането на водата е паднало. Тогава в цялостна степен ще усетите какво е същинска и достоверна пловдивска баня.

- И най-после. Не си лягайте преди 12 часа. Безсмислено е. Така и по този начин няма да заспите. А в случай че това инцидентно се случи, ще се разсъните след час, с възприятието, че сте основен воин от кино лентата " Жега ".

Това е общо взето. Дано съм бил потребен.

Честито лято!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР