Пловдивска област е положителен пример как трябва да се развиват

...
</TD
>Пловдивска област е положителен пример как трябва да се развиват
Коментари Харесай

Пловдив се задъхва: Има бум на строителството, идват много хора от Кърджали, Смолян, Стара Загора и Пазарджик

Пловдивска област е позитивен образец по какъв начин би трябвало да се развиват обособените области в България. Това съобщи регионалният шеф на Пловдивска област Ангел Стоев по време на Регионална конференция по план " Европа в България: Общо бъдеще “ в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Пловдив.

Стоев уточни, че на територията на Пловдивска област живее към 10 % от популацията на България и региона дава 10 % от Брутният вътрешен продукт на България. Ние фактически съумяваме, може би въз основата на географското си състояние, да развием извънредно добре стопански зони и най-хубавият образец е Тракия икономическа зона, разяснява регионалният шеф.

По думите му региона е привлекателен център за хора от прилежащите области като Пазарджик, Смолян, Кърджали, Стара Загора и други по-далечни краища. Това основава взрив в строителството и услугите и градът стартира да се задъхва, уточни Стоев.

По тази причина работим по доста европейски планове като този за Градската железница, която би трябвало да обезпечи съгласуваност на град Пловдив със прилежащите общини и икономическите зони, сподели той. Според него, когато това се направи, ще се облекчи достъпа до промишлените предприятия и обитаемоте места, което ще облекчи живота на хората и ще способства за по-качествена работа и на самите предприятия, тъй като това значи и товаропоток.

Областният шеф разяснява, че повече от 30 години се вършат опити да се развиване летище " Пловдив “. Още при започване на 90-те години се говореше по какъв начин летището ще се развие като огромен карго център, ще стане център за експортна продукция за Европа и света, само че за жалост това не го виждаме, даже няма карго терминал, разяснява Стоев.

Според него спънка в развиването на аеропорта са честите смени на държавни управления и интервенция на политическите фактори.

Пловдивска област е обичаен аграрни производител и има доста огромен брой частни производители, които са на приблизително и високо равнище като мащаби на земеделско произвеждане и качество на създаваната продукция, означи Стоев. По думите му в това отношение и страната посредством земеделското министерство дава своя принос и се старае да подкрепя земеделските производители.

" Вярвам в бъдещето на земеделското произвеждане на Пловдивска област и съчетано с развиването на промишлеността имаме ярко бъдеще. Искаме да бъдем локомотивът, който ще тегли икономическото развиване на цяла България в посока обединена Европа “, сподели още Стоев.

България би трябвало да се възползва от всички благоприятни условия, които дава Европейският съюз, уточни Стоев и добави, че това ще е от изгода и за Европа, тъй като единствено обединена, тя може да устои на конкуренцията в стопански проект в света. Според него в тази връзка е извънредно значим Планът за възобновяване и резистентност. Областният шеф уточни, че при встъпването на последното служебно държавно управление е имало четири плана по линия на софтуерната рационализация, а сега те са към 11 хиляди.

Бюджетът за софтуерна рационализация беше в размер на 260 млн. лв., а сега са към 360 млн. лв., сподели още Стоев. По думите му отворените стратегии сега са за към 5 милиарда лв. и са утвърдени всички 10 стратегии по линия на Европейската комисия. Ние разчитаме, че към този момент определеното постоянно държавно управление ще продължи в тази посока, тъй като хората не се интересуват кой тъкмо ръководи в политически проект страната, а по какъв начин се развива стопанската система, добави Стоев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР