Пловдивчани са на път да заменят традиционния шаран с неговата

...
</TD
>Пловдивчани са на път да заменят традиционния шаран с неговата
Коментари Харесай

Нов хит сред пловдивчани - прилича на риба, но няма нищо общо с нея

Пловдивчани са на път да заменят обичайния шаран с неговата сладка версия - торта във формата му.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с Енислав Велков, който е притежател на известна сладкарница и към този момент три години създава сладки изкушения " Шаран ", с цел да разберем с какво тя превъзхожда елементарната риба за празника.

Пред нас той показа, че концепцията е пристигнала от желанието му да преобразява всеки специфичен ден “върху " торта и желае посредством тях хората да не се не помнят българските празници.

За правенето на една тематична торта са нужни 45 минути.

" Десертът, който подготвяме - торта “Шаран ", се изготвя най-често с шоколадов заряд, като се допуска, че е най-устойчив на оформяне и с него можем да пресъздадем дадената форма.

Декорираме шараните по друг метод - измазваме ги с крем, или ги  покриваме с захарно тесто (фондан). Чрез технологията " еърбръш " съумяваме да пресъздадем обичаен цвят на шарана. ", показа той.

Велков сподели, че всяка година желанието към този вид прелъщение пораства.

" Тази година поръчаните торти " Шаран " са 21 за разлика от 2022 година, когато са били 14. Голяма част от поръчаните десерти ще бъдат изненада за празника, а пък други именници са решили да смаят гостите си, като вземат сладкиша за тях. ", добави още той.

Цената на торта " Шаран " с която можете да подсладите живота на 8 индивида, е 56 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР