Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса покана за обществено обсъждане, изпратена

...
</TD
>Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса покана за обществено обсъждане, изпратена
Коментари Харесай

Община Пловдив иска да тегли 9 500 000 лева заем, ето за какво

Plovdiv24.bg разгласява без редакторска интервенция покана за публично разискване, изпратена до медиите през днешния ден от пресцентъра на община Пловдив: 

На съображение чл.15 от Закона за общинския дълг и чл.6 от Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на публично разискване на планове, които следва да бъдат финансирани посредством вдишване на дълготраен дълг от Община Пловдив, насочваме покана към локалната общественост за разискване на желание за вдишване на общински дълготраен дълг. С актуалната покана за разискване се оповестяват плановете, които ще се финансират посредством дълготраен дълг, както следва:

1. Проект " Реконструкция и рационализация на зоокът в гр. Пловдив “

Предназначение: Реконструкция и рационализация на Зоокът в гр. Пловдив за въвеждането на обекта в употреба.

Стойност: 5 700 000 лева

Начин на финансиране и застраховане:

5 700 000 лева от дълготраен общински дълг от Фонд за стабилно градско развиване.

2. Проект " Реконструкция на Дондукова градина, УПИ 1 – градина, кв. 39 нов, 176 остарял по проекта на ЦГЧ, гр. Пловдив “

Предназначение: Реконструкция, озеленяване, паркоустройство и благоустройство в Дондуковата градина в регион " Централен “ в Община Пловдив.

Стойност: 4 500 000 лева

Начин на финансиране и застраховане:

3 800 000 лева от дълготраен общински дълг от Фонд за стабилно градско развитие;

700 000 лева от лични бюджетни средства и/или средства от държавния бюджет.

Максималният размер на дълготрайния дълг, който Община Пловдив има желание да поеме, е в размер до 9 500 000 лева, като същият ще бъде погасяван посредством лични бюджетни средства.

Общественото разискване ще се организира на 11.01.2023 година от 10.00 часа в залата на Общински съвет Пловдив, ул. " Авксентий Велешки “ №20.

Място и време за запознаване с документите:

1. Документите на план " Реконструкция на Дондукова градина, УПИ 1 – градина, кв. 39 нов, 176 остарял по проекта на ЦГЧ, гр. Пловдив “ са налични за запознаване в постройката на регион Централен, Община Пловдив, ул. Христо Г. Данов, №39 всеки работен ден от 08.30ч. До 17.00ч. Лице за контакт: Георги Стаменов – кмет на регион " Централен “.

2. Документите на план " Реконструкция и рационализация на зоокът в гр. Пловдив “ са налични за запознаване в постройка на Община Пловдив, находяща се на пл. " Централен “ № 1, Зала на ет.12 всеки работен ден от 08.30ч. до 17.00ч. Лице за контакт: Пламен Райчев – заместник-кмет " Строителство и вложения “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР