От ОД МВР Пловдив са предприети всички необходими мерки за

...
</TD
>От ОД МВР Пловдив са предприети всички необходими мерки за
Коментари Харесай

Над 1300 служители на МВР обезпечават обществения ред за изборите в Пловдив и областта

От ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив са подхванати всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите и гарантиране законосъобразността на идните избори на 2 октомври.

В дирекцията е образуван щаб, който управлява активността на подразделенията в съгласуваност с управлението на Министерство на вътрешните работи и всички ведомства и институции с отношение към изборния развой. В 13-те районни ръководства са основани оперативни групи за своевременна инспекция на информация за противообществени прояви и закононарушения, постъпила на тел. 112 или в дежурната част на съответната конструкция.  

На откритите денонощни линии в Министерство на вътрешните работи - телефон 02/9011298 и имейл [email protected], ще се одобряват само сигнали, свързани с нарушавания, които могат да попречват естественото протичане на изборния развой и съотносими към отговорностите на министерството.

Общо 1330  чиновници на Министерство на вътрешните работи от структурите на полицията, пожарната и жандармерията вземат участие в организацията към изборите в Пловдивска област. Освен за външната защита на местата за гласоподаване, униформените имат ангажимент за цялостното застраховане на реда и сигурността на придвижване и прецизното съблюдаване на изборното законодателство.  

Още от 13 септември полицията пази изборните бумаги в общинските и районни администрации. В петък вечерта пък стартира защитата на 954 машини за гласоподаване в Пловдив и региона. От тях 506 са избрани за секциите в 16 РИК, а 448 -  за 17 РИК, и превозването им до съответните места ще бъде в събота с полицейски акомпанимент. Гласуването ще се прави в общо 981 секции, като са планувани и 12 мобилни изборни секции. Разкрити са секции и в някои лечебни заведения.

Външната защита на местата за гласоподаване ще бъде поета в събота и продължава до края на изборния ден в неделя. По време на вота в изборните пространства няма да се позволяват лица в нетрезво положение и носещи рискови предмети или оръжие. При  необходимост чиновниците на реда могат да оказват подпомагане единствено с категорично документално искане от ръководителите на секционните комисии.

След оповестяване на края на изборния ден е основана организация за застраховане на превозването на изборните машини и документи до 16 и 17 РИК.

На 2 октомври е обезпечена опция на българските жители, които желаят да упражнят правото си на глас, само че по разнообразни аргументи нямат годни документи за идентичност, да се снабдят с нужното уверение. Документът се получава при подадено персонално искане на гишетата в бранш БДС в Пловдив или в съответното районно ръководство, които ще работят от 8.30 ч. до 19.00 ч.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР