Огромна киста, образувала се в яйчника на 52-годишна жена, отстраниха

...
</TD
>Огромна киста, образувала се в яйчника на 52-годишна жена, отстраниха
Коментари Харесай

11-килограмова киста оперираха в Пловдив, апаратурата не успяла да я измери

Огромна киста, образувала се в яйчника на 52-годишна жена, отстраниха проф. Благовест Пехливанов и доктор Даниел Ставрев в Пловдив.

Жената потърсила лекуващия си доктор поради мощни болки в стомаха и отичане, появило се преди повече от година. Прегледът открил голямо образувание в яйчника, което апаратурата не съумяла да мери. Това наложило пациентката да бъде ориентирана към доктор Даниел Ставрев и болница " Селена “.

Образуванието в левия яйчник било с размер 35 сантиметра и достигало съвсем до гръдния панер. След незабавното му оперативно премахване се открило, че се касае за доброкачествена киста с тегло от към 11 кг. Такива огромни формирания в корема постоянно водят до затруднения при отстраняването им поради притискането и изместването на прилежащи органи и съдове. Въпреки това, животоспасяващата интервенция минала сполучливо.

Макар че с големия си размер кистата предизвиквала тежест, болки и очевидно отичане на корема, дамата не предполагала, че се касае за тежък гинекологичен проблем и отлагала повече от година визитата при експерт.

А и настъпването на менопауза я предиздвикало още повече да разреди визитите при акушер-гинеколога. Според лекарите обаче рисковете за женското здраве не изчезват с възрастта и съветът към пациентите е да не пропущат годишния си профилактичен обзор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР