Една от най-обичаните храни - дюнерът, поскъпна.Майстори на кебапа и

...
</TD
>Една от най-обичаните храни - дюнерът, поскъпна.Майстори на кебапа и
Коментари Харесай

Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна

Една от най-обичаните храни - дюнерът, нарастна.

Майстори на кебапа и дългите шишове тихомълком са вдигнали цените приблизително с левче и по този начин пълнената питка към този момент коства 6 лв., а на някои места може да бъде хапната и на по-висока цена.

В същото време на доста места грамажът на дюнерите е изменен. Познатият като дребен размер към този момент се води междинен, междинният е станал огромен и по този начин нататък. В реалност единствено името е променено и грамажът е непокътнат, тъй че за по-малко количество плащаме повече. В някои дюнерджийници пестят средства, като поставят по-малко месо и картофи, до момента в който залагат на повече зеленчуци. Засега на по-ниска цена - приблизително 4 лв. за численост, остават дюнерите с фалафел вместо пилешко или телешко месо. Цената на огромния дюнер варира към 7 лв., до момента в който размерът XL може да се откри и за 9 лв., само че има места, в които нахвърля десетачка.

Инфлацията, повишаването на питателните артикули и по-големите разноски за електричество - това са измежду главните аргументи, които са принудили арабските майстори да вдигнат цените. Дюнерджийниците са едни от дребното места, които работят в почивни дни и на християнски празници, което в допълнение оскъпява работата им със заплати на служащи и консумативи на обектите, пише 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР