Причината: Те носят със себе си боклуци, опасност за движението

...
Причината: Те носят със себе си боклуци, опасност за движението
Коментари Харесай

Японски град блокира гледката към планината Фуджи заради тълпите от туристи

Причината: Те носят със себе си отпадъци, заплаха за придвижването по пътищата и нелегално паркиране

Японски град блокира гледката към планината Фуджи от известно място за фотоси, с цел да спре тълпите туристи. Със себе си те носят отпадъци, заплаха за придвижването по пътищата и нелегално паркиране. Така се стигна до издигането на преграда с височина 2,5 метра. Широката 20 метра черна преграда, която ще скрива гледката към планината, би трябвало да бъде приключена в средата на този месец.

Туристите се стичат в град Фуджи-Кавагучико, на към 50 километра югозападно от Токио, с цел да уловят съчетаването на два признака на Япония: величествените, полегати скатове на планината Фуджи и нощния магазин, панорама, станала известна в обществените медии.

Бариерата е следващият знак за напъните на Япония да се оправи с невиждания скок на посетителите в страната на фона на срутва на националната валута до 34-годишен най-малко.

Слабата йена трансформира Япония в неустоимо преференциална дестинация за туристите, което е добра вест за стопанската система, само че цената за това е експлоадирането на спорове с локалните поданици и опасения за " свръхтуризъм " в огромните градове и известни места.

На въпросното място за фотоси през днешния ден имаше хора, тичащи по улиците, нарушавайки придвижването, и катерещи се по стълбове, с цел да получат по-добра панорама, отбелязва Ройтерс. В един миг чиновник е изхвърчал от магазина, крещейки на туристите, с цел да ги прогони.

" Виждал съм хора да вървят по пътищата, хора, употребяващи електронни кикбордове, без да съблюдават разпоредбите за придвижване и предизвикващи произшествия. В последно време има доста произшествия с задгранични туристи ", сподели 49-годишният локален гражданин Харухито Цучия, предава Българска национална телевизия. 

Фуджи, високата 3776 метра вулканична планина, почитана като свещена от японците, е известно място за локални и задгранични гости. Местните поданици и управляващите обаче осъдиха все по-голямото замърсяване, случаите и вредите върху околната среда по време на пренаселения сезон за катерене предишното лято.

За да се оправят със създалата се обстановка, управляващите оповестиха тази година серия от ограничавания за пешеходния туризъм към планината Фуджи и нова такса от 2000 йени (12, 83 долара) за туристически обиколки.

Хотелите и курортите се сблъскват с компликации да удовлетворят търсенето и поради намалелия личен състав, откакто доста чиновници напуснаха бранша по време на пандемията от КОВИД-19.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР