Сеул, Южна Корея — Северна Корея изстреля предполагаеми балистични ракети

...
Сеул, Южна Корея — Северна Корея изстреля предполагаеми балистични ракети
Коментари Харесай

Северна Корея продължава поредица от оръжейни тестове, изстрелвайки множество предполагаеми балистични ракети с малък обсег, казва Юг

Сеул, Южна Корея — Северна Корея изстреля хипотетични балистични ракети с дребен обхват край източното си крайбрежие в петък, сподели армията на Южна Корея, ден откакто Южна Корея и Съединени американски щати изстреляха мощни изтребители в взаимно обучение, което Северът счита за съществена опасност за сигурността.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея сподели, че изстрелванията са направени от региона на Уонсан на източното крайбрежие на север към 15:10 ч. В него се споделя, че армията на Южна Корея е засилила позицията си за наблюдаване и поддържа подготвеност.

През последните месеци Северна Корея удължи тестването на оръжия като част от напъните си да разшири и модернизира своя боеприпас, до момента в който дипломацията със Съединените щати и Южна Корея остава в пасив. Миналата седмица водачът на Северна Корея Ким Чен Ун наблюдаваше тестовото изстрелване на нова система за неведнъж изстрелване на ракети, съгласно държавните медии на Севера.

Северна Корея твърди, че е била принудена да ускори с...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР