Много интересни разкрития направи Йордан Йовчев пред Златимир Йочев в

...
Много интересни разкрития направи Йордан Йовчев пред Златимир Йочев в
Коментари Харесай

Данчо Йовчев смая Златимир Йочев: Гъркът ми звънна за помощ с едни българи

Много забавни разкрития направи Йордан Йовчев пред Златимир Йочев в БТВ.

Спортна гимнастика - същинско тестване за мускулите и сухожилията. За да си сполучлив гимнастик ти трябват доста сили, доста воля и кумир. А у нас с този статус е Йордан Йовчев - четвъртият ни посетител в поредицата  " Българите на олимпийския връх ". 

Той е взел участие на 6 олимпийски игри - Барселона 1992, Атланта 1996, Сидни 2000, Атина 2004, Пекин 2008 и Лондон 2012. В сбирката си има 3 медала - бронз на халки от Сидни 2000 и на земя от Сидни 2000 и Атина 2004 година Както и това сребро с цената на злато от гръцката столица! 

През 2004 година целият свят призна Йордан Йовчев за първенец на халки, с изключение на... съдиите в Атина. Те връчиха медала на неговия съперник и представител на домакините Димостенис Тамбакос. По време на награждаването обаче третият Юри Кеки от Италия подвигна победоносно ръката на Йовчев.

" Преди 3 дни се видях с Юри Кеки, прегърнахме се, имаме доста страсти. Чудихме се какво да си кажем. Той идва единствено с цел да пием по едно кафе. Върнахме се в годините обратно, какъв брой хубаво беше, когато се състезавахме, а си останахме другари. Няма какво да разясняваме жеста. И с гръцкия играч съм се виждал. Беше смешно, тъй като ми звънна с камера и вика: " Йордан, едни българи ми вършат кухните. Хайде да им кажеш да я създадат като хората! Всички знаят, че по този начин се случиха нещата... ". Посмяхме се. ", споделя през днешния ден Йовчев. 

Той е безапелационен, че ориста си знае работата. Както в Атина е бил ощетен, по този начин в Лондон той е " ощетил ".

" Много желаех да приключа по най-хубавия вероятен метод за мен, който беше надалеч от упоритостите ми за орден. Преодолях квалификациите и имах опция да вземам участие единствено на халки. Вече бях толкоз амортизиран. В главата ми е всичко, което би трябвало да извърша, само че тялото не може, нещата, които са ти ясни, не се получават ", споделя той и прибавя:

" Въпреки всичко през 2012 година имаше жест от страна на съдиите след последното комбиниране и виждам - осмо място. Викам си " Това е неуместно! Не го заслужавам! ". Понеже към този момент бях на 39 години, бях разпознаваемо име в гимнастиката, те ми дадоха късмет още един път публиката и състезателите да се любуват на още едно изиграване. Ощетихме деветия, само че по този начин се получи тогава. Казах си: " Стига, бе! Пак ли би трябвало да играя! "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР