Общинският Домашен социален патронаж вече има нов автомобил, с който

...
</TD
>Общинският Домашен социален патронаж вече има нов автомобил, с който
Коментари Харесай

Нов автомобил ще превозва топлата храна до потребителите на Домашния социален патронаж

Общинският Домашен обществен патронаж към този момент има нов автомобил, с който ще прави разнос на топлата храна. От новата облага ще могат да се употребяват 1100 консуматори на услугата за доставка на храна.

Автомобилът е с марка " Рено “ и е закупен от Община Бургас по план по Целева стратегия " Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “, финансиран от Фонд " Социална Закрила ".

Целта е новият автомобил да отговори на все по-нарастващите потребности на плана " Топъл обяд “, изпълняван от патронажа.

През последните няколко години потребителите на Домашния обществен патронаж доста се усилиха и породи нуждата от повишаване на автопарка на обществената услуга. До момента Домашният обществен патронаж в Бургас разполагаше с 10 микробуса за разнос на храна, три от които мощно амортизирани и с нужда от замяна. Закупуването на новия автомобил ще способства по-лесно и навременно да се обзет увеличаващите се консуматори на услугата.

Към сегашния миг ДСП-Бургас обслужва близо 1800 възрастни хора и лица с увреждания. От тях 1100 получават топла храна, а останалите 700 души – психо-социални и здравни услуги, както и грижа от помощник.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР