Община Русе обявява конкурс за финансиране на проектни предложения в

...
</TD
>Община Русе обявява конкурс за финансиране на проектни предложения в
Коментари Харесай

Община Русе обявява конкурс за финансиране на проектни предложения в областта на изкуствата и културата

Община Русе афишира конкурс за финансиране на планови оферти в региона на изкуствата и културата. Желаещите ще могат да аплайват в две съществени посоки - интернационалните фестивали в региона на изкуствата /максимален размер на финансиране - 12 000 лева./ и креативен планове в региона на изкуствата и културата /максимален размер на финансиране - 5 000 лева./. През актуалната 2024 година личният принос на кандидатстващите организации по Програма " Култура “ ще продължи да бъде 20 %.

За втора поредна година правилникът на програмата дава опция на искащите да аплайват с планове до 2 000 лева да бъдат освободени от лично съфинансиране, оповестяват от Община Русе. Кандидатите, които получават междинна оценка под 50% от оптимално допустимия брой точки, отпадат от класирането.

Крайният период за присъединяване в конкурсната процедура е 29 март 2024 година, като документите следва да се подават в Деловодството на Община Русе. Срокът за отчитане на дейностите по Програма " Култура “ е 1 декември на настоящата година.

Съгласно правилника на Програма " Култура “ е допустимо документи за кандидатстване да се изпращат и по електронен път на имейл [email protected], като наложителното условие в тази ситуация е съществуването на електронен автограф. Необходимите документи за кандидатстване и правилникът на Програма " Култура “ са оповестени на уеб страницата на Община Русе в раздел " Култура “ тук.

Информационен ден, разясняващ изискванията за кандидатстване, ще се организира на 7 март /четвъртък/ от 11 ч. в зала " Култура “ на Община Русе /ул. " Цариброд “ 3/.

Програма " Култура “ поддържа развиването на културния развой на територията на община Русе, като предизвиква културното разнообразие, подтиква въвеждането на новаторски практики, основава условия за подвижност на актьори и креативен обединения.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР