Община Пловдив откри процедура за отдаване под наем чрез търг

...
</TD
>Община Пловдив откри процедура за отдаване под наем чрез търг
Коментари Харесай

Отдават под наем бившия стадион Векта

Община Пловдив откри процедура за отдаване чартърен посредством търг за период от 10 години на футболния комплекс на бул. " Никола Вапцаров " № 1 в регион " Южен ". Става въпрос за някогашната база на " Векта ", която сега се употребява от ФК " Спартак ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Имотът е обществена общинска благосъстоятелност и е с обща повърхност 57 100,88 дка. В него се включват постройка с повърхност 22 кв. м.; футболен стадион с трибуни и игрище, северозападно от него; съблекалня към футболния стадион с повърхност 248 кв. м.; помещение за физическа подготовка с повърхност от 59.60 кв. м.; игрище с повърхност 927.90 кв. м. и игрище с повърхност 925.80 кв. м., ситуирани североизточно от футболния стадион. Минималната месечна наемна цена за закритата повърхност е 49,44 лева без Данък добавена стойност, за откритата повърхност - 2 838,56 лв. без Данък добавена стойност или общо 2888 лв. месечно без Данък добавена стойност. Върху наемната цена се начислява 20% Данък добавена стойност и крайната сума става 3465,60 лв..  

Участниците в търга би трябвало да внесат 10 000 лв. гаранция, а спечелилият го внася гаранционен депозит в размер на три месечни наемни вноски, който е задължен да поддържа по време на целия период на контракта. Писмените предложения се подават до 16 часа на 6 февруари 2023 година, а самият търг е плануван за 7 февруари от 11 часа.

Кандидатите би трябвало да показват стратегия за ръководство на спортния обект, която планува средства за възнаграждение на наема за периода на контракта, план за прилагане на спортния обект за първите 5 години от периода на контракта за наем и обновен проект за останалия период, както и доказателства за опциите за развиване на спортната активност и за постигнатите спортни резултати. Поставят се и характерни условия за претенденти спортна организация.

При оценяването на офертите по-голяма относителна тежест ще има размерът на препоръчаната наемна цена /до 60 точки/. На втори проект остават опциите за развитие на спортната активност и постигнатите спортни резултати /до 40 точки/.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР